فهرستي كه از آن خون مي‌چكد!

یهودیان صهیونیست، قبل از تشکیل رسمي رژیم اسرائیل، جنایات زیادی را علیه مردم فلسطین و دیگر ملت‌های منطقه مرتكب شده‌اند. عمده این جنایات، توسط گروه‌های غیر رسمی صهیونیست و در قالب عملیات‌های تروریستی صورت گرفته است. مرکز مطالعاتی «الاسری» در مقاله‌ای به بررسی این جنایت‌ها و آمار قربانیان فلسطینی و عربی پرداخته است.

جنایت‌های اسرائیل قبل از اعلام موجودیت رژیم اشغالگر

  • کشتار بازار حیفا: در روز 6 مارس سال 1938، تروریست‌های گروهک‌های «اتسل» و «لیحی» یک بمب را به بازار شهر حیفا انداختند. این اقدام تروریستی 18 شهروند عرب را به قتل رساند و 38 تن دیگر را زخمی کرد.
  • کشتار بازار حیفا 2: در روز 6 ژوئن سال 1938 تروریست‌های یگان اتسل صهیونیستی، دو خودروی بمب‌گذاری‌شده را در بازار حیفا منفجر کردند. آمار کشته‌شدگان این حادثه تروریستی به 21 تن رسید و 52 نفر دیگر زخمی شدند.
  • کشتار بازار العربیه: در تاریخ 25 جولای سال 1938 یک خودروی بمب‌گذاری‌شده که یگان اتسل آن را آماده کرده بود، در بازار العربیه حیفا منفجر شد. در این انفجار تروریستی، 35 شهروند فلسطین به قتل رسیدند و 70 تن دیگر زخمی شدند.
  • کشتار بازار حیفا 3: در 26 جولای، یعنی یک روز بعد از انفجار بازار العربیه، یگان‌های اتسل یک بمب دستی را در بازار حیفا منفجر کردند. در این انفجار، 47 عرب به قتل رسیدند.
  • کشتار حیفا: در انفجار دیگری که روز 27 مارس سال 1939، در شهر حیفا رخ داد، 27 نفر به قتل رسیدند و 39 تن دیگر زخمی شدند.
کشتار بازار حیفا
کشتار بازار حیفا
  • کشتار در یکی از بازارهای حیفا: در تاریخ 19 سپتامبر، جوانان افراط‌گرای یهودی یک بمب دست‌ساز را در یکی از بازارهای شهر حیفا منفجر کردند که در این حادثه، 9 نفر به شهات رسیدند و 4 نفر دیگر زخمی شدند.
  • کشتار بازار حیفا 4: در تاریخ 20 ژوئن سال 1947، عناصر اتسل و لیحی یک بمب را در صندوق میوه‌ای در بازار شهر حیفا مخفی کردند. انفجار این بمب به قتل 78 فلسطینی و زخمی‌شدن 24 تن دیگر منجر شد.
  • کشتار شیخ بریک در نزدیکی حیفا: در 30 دسامبر سال 1947، عناصر رژیم اسرائیل به روستای شیخ بریک حمله کردند و 40 نفر از اهالی این روستا را قتل عام نمودند.
  • کشتار بلد‌الشیخ: بلد‌الشيخ در دشت حیفا قرار دارد و مسیر حیفا به جنین از داخل آن عبور می‌کند. این روستا یک باند برای فرود هواپیماها دارد که در بخش شمالی آن واقع است. این روستا در سال 1945، دومین منطقه بزرگ در اطراف حیفا بود و تعداد ساکنان وقت آن، به 4120 نفر می‌رسید. این روستا یک مدرسه ابتدایی داشت و اقتصاد آن نیز بر اساس دامپروری و کشاورزی بود. نیروهای «بالماخ» در تاریخ 31 دسامبر سال 1947 و در آستانه سال نوي میلادی، با 170 فرد مسلح به این روستا حمله کردند. آن‌ها روستا را محاصره و ده‌ها خانه را ویران ساختند. این اقدام منجر به قتل 60 نفر شد که تعدادی از آنان، زن و کودک بودند. آن‌ها روستا را از اهالي‌اش تقریباً تخلیه کردند. در 24 آوریل نیز بار دیگر این روستا را اشغال نمودند.
  • كشتار عماره غربی در شهر حیفا: در تاریخ 16 ژانویه سال 1948، تروریست‌های صهیونیست با لباس نظامیان انگلیس به یک انبار در عماره غربی در خیابان صلاح‌الدین شهر حیفا وارد شدند. آن‌ها یک بمب ساعتی را در این انبار کار گذاشتند که انفجار آن، منجر به تخریب آن ساختمان و ساختمان‌های اطراف شد. نتیجه این اقدام تروریستی، 31 کشته شامل زن و مرد و کودک بود و 60 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
  • کشتار شارع عباس در حیفا: در 28 ژانویه سال 1948، تروریست‌های صهیونیست به منطقه الهادر در خیابان عباس شهر حیفا حمله کردند. آن‌ها یک بشکه مملو از مواد انفجاری را در خیابان گذاشتند. با انفجار آن، تعدادی از خانه‌های این منطقه تخریب شد و 20 شهروند کشته و 50 نفر دیگر زخمی شدند.
  • کشتار روستای ام‌الشوف: این روستا با 480 سکنه در اطراف حیفا قرار دارد. در تاریخ 30 دسامبر سال 1948، نيروهاي یگانی از اتسل در بازرسی از یک کاروان آوارگان، یک سلاح کمری پیدا کردند. آن‌ها به همین بهانه، هفت نفر از جوانان این کاروان را که به صورت تصادفی انتخاب کرده بودند، اعدام کردند!
  • کشتار قطار حیفا: در 31 مارس سال 1948، تیم تروریستی «شتیرن» از سوی صهیونیست‌ها، قطار سریع‌السیر قاهره به حیفا را بمب‌گذاری کردند که در اثر آن، 40 نفر کشته و 60 تن دیگر زخمی شدند.
  • كشتار شهر حیفا: در تاریخ 22 آوریل سال 1948، نیروهای مهاجم صهیونیست، بعد از نیمه‌شب، به شهر حیفا حمله کردند و خانه‌ها را اشغال و ساختمان‌ها را تصرف نمودند. این عناصر 50 عرب را کشته و 200 نفر را زخمی کردند. وقتی که عرب‌های منطقه به دنبال فرار از آن‌جا بودند تا به شهر عکا بروند، صهیونیست‌ها به آن‌ها حمله کردند و 100 نفر دیگر را به قتل رساندند و 200 تن را نیز زخمی نمودند.
کشتار شارع عباس در حیفا
كشتار شهر حیفا
  • کشتار یازور: تجاوزهای متعدد صهیونیست‌ها به روستای یازور، واقع در 5 کیلومتری جنوب شرقی شهر یافا باعث شد تا مردم این منطقه به دنبال انتقام از صهیونیست‌ها باشند. در همین راستا، یک خودروی نظامی صهیونیست‌ها با یک بمب در نزدیکی یازور مورد هدف قرار گرفت و هفت نفر در آن کشته شدند. افسر عملیات هاگاناه، «ییگال یادین» به «ییگال آلون»، فرمانده بالماخ دستور داد تا در اسرع وقت به روستا حمله کرده و آن‌جا را به خاک و خون بکشد. بالماخ سی روز بعد از انفجار این بمب، کار خود را آغاز کرد. اسحاق رابین، فرماندهی این حمله را بر عهده داشت. نیروهای مهاجم ساختمان‌های زیادی را در این روستا منهدم کردند و 15 نفر از ساکنان آن را کشتند. این عملیات، بعد از اعلام موجودیت رژیم اسرائیل صورت گرفت و جزئیات آن تا مدت‌ها اعلام نشد؛ تا اینکه در سال 1981 رسوا شد.
  • كشتار العباسیه در شرق شهر یافا: در 13 دسامبر سال 1947، یگان «آرگون» به روستای العباسیه واقع در شرق شهر یافا حمله کرد. در این حمله، صهیونیست‌ها به اهالی این منطقه شلیک کرده و 9 عرب را کشتند و 7 نفر دیگر را زخمی نمودند.
  • كشتار السرایا ‌العربیه در یافا: در 8 ژانویه سال 1948، یگان‌های صهیونیست یک خودروی بمب‌گذاری‌شده را در نزدیکی ساختمان بزرگ السرایا ‌العربیه كه در مقابل ساعت مشهور یافا و در مركز اين شهر قرار داشت، منفجر کردند. این انفجار به قتل 70 فلسطینی و زخمي‌شدن ده‌ها نفر منجر شد.
  • کشتار السرایا‌العربیه در یافا 2: در این حمله، عناصر یگان آرگون با یک خودروی مملو از مواد منفجره به سمت این ساختمان حرکت کردند. در اثر انفجار ناشی از برخورد خودرو، این ساختمان تخریب شد و 30 نفر به قتل رسيدند.
  • کشتار بازار میوه و تره‌بار قدس: منطقه قدیمی قدس در ورودی نابلس واقع است. در این منطقه، بازاری پرازدحام قرار دارد که در 31 دسامبر سال 1937، گروهک تروریستی اتسل یک بمب را در آن منفجر کرد که به قتل ده‌ها فلسطینی و زخمی‌شدن تعداد زیادی از آن‌ها منجر شد.
  • كشتار مسجد قدس: در 15 جولای، یکی از عناصر اتسل، بمبی را به سمت یکی از مساجد قدس پرتاب کرد که در اثر انفجار آن، 10 نفر از نمازگزاران کشته و 3 نفر دیگر زخمی شدند.
  • كشتار بازار العربی قدس: در تاریخ 26 آگوست سال 1938، یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در بازار قدس منفجر شد که در این انفجار، 34 نفر کشته و 35 نفر دیگر زخمی شدند.
  • كشتار باب‌العمود قدس: در 29 دسامبر سال 1947، حين انفجار یک بشکه از مواد منفجره در باب‌العمود قدس که یگان آرگون آن را آماده کرده بود، 14 نفر کشته و 27 نفر دیگر زخمی شدند. یک روز بعد، همین گردان، به همین ترتیب، 11 شهروند عرب را به قتل رساند و دو انگلیسی نیز در این حمله زخمی شدند.
  • كشتار هتل سمیرامیس قدس: در تاریخ 5 ژانویه سال 1948، گروهک تروریستی آرگون، هتل سمیرامیس را در حی‌القطمون منفجر کرد. در این انفجار، 19 شهروند فلسطینی کشته و 20 نفر دیگر زخمی شدند.
  • کشتار ورودی یافا در قدس: در جولای سال 1948، یگان آرگون بک بمب دست‌ساز را در ورودی یافا در شهر قدس منفجر کرد که طي آن، 18 فلسطینی کشته و 41 نفر دیگر زخمی شدند.
  • كشتار ساختمان السلام در قدس: در 20 فوریه 1948، نيروهاي یگان «شتیرن» یک خودروی ارتش اشغالی انگلیس را سرقت کردند. آن‌ها این خودرو را با مواد منفجره پر نموده و در مقابل ساختمان السلام شهر قدس قرار دادند. در اثر انفجار این خودرو، 14 عرب کشته و 26 نفر دیگر زخمی شدند.
  • كشتار الخصاص: در 18 دسامبر سال 1947، یگان بالماخ یک حمله مسلحانه را به روستای الخصاص واقع در بخش شمالی شهر الحوله انجام داد. در این حمله، 10 نفر کشته شدند که همگی زن و کودک بودند.
كشتار بازار العربی قدس
كشتار الخصاص
  • كشتار الطیره: در تاریخ 10 فوریه سال 1948، عناصر یک گروه تروریستی صهیونیست، تعدادی از فلسطينيان را که در حال بازگشت از منطقه طیره به سمت صعب در نزدیکی طولکرم بودند، بازداشت کردند و به سمت آن‌ها آتش گشودند. در این حمله، 7 نفر کشته و 5 تن دیگر زخمی شدند.
  • كشتار روستای سعسع: این روستا در نزدیکی حیفا روی تپه‌ای مدور قرار دارد كه در سال 1945، بالغ بر 130 نفر سکنه داشت. در تاریخ 14 فوریه سال 1948، یگان بالماخ به این روستا حمله کرد و ده‌ها منزل را بر سر ساکنان آن خراب نمود. با وجود اينکه اهالی روستا همگی با داشتن پرچم‌های سفید تسلیم شده بودند، اما صهیونیست‌ها 60 نفر از اهالی روستا را قتل عام کردند كه بیشترشان زن و کودک بودند.
  • كشتار روستای الحسینیه: این روستا در بخش جنوبی سهل‌الحوله قرار دارد. این روستا از سنگ ساخته شده و آب‌های زیرزمینی خوبی دارد. یگان بالماخ 50 نیروی مسلح خود را در قالب حمله‌ای وحشیانه به این روستا فرستاد. آن‌ها در اولین حمله، 12 خانه را ویران کردند و 15 فلسطیني را کشته و ده‌ها تن دیگر را زخمی نمودند. مدتی بعد، نیروهای انگلیس وارد عمل شدند و کشتار متوقف گشت. اما چند روز بعد، در روزهای 16 و 17 مارس، در حمله دوم، 30 فلسطيني دیگر به قتل رسیدند. برخی منابع رژيم اسرائیل، تعداد شهدای این کشتار را بالغ بر 60 نفر دانسته‌اند.
  • کشتار بازار شهر الرمله: یگان‌های صهیونیستی در 30 مارس سال 1948، به بازار شهر الرمله هجوم آوردند. در این حمله، 25 فلسطینی به قتل رسیدند.
  • كشتار قطار حیفا-یافا: در 31 مارس سال 1948، گروهی از هاگاناه به قطار حیفا به یافا حمله کردند و 40 نفر را به قتل رساندند.
  • كشتار منطقه ابوکبیر یافا: در تاریخ 31 مارس سال 1948، گروهی از هاگاناه به منطقه ابوکبیر در شهر یافا حمله کردند. در این حمله، خانه‌های زیادی ویران شد و تعداد زیادی از ساکنانِ در حال فرار آن کشته شدند.
  • كشتار دیر یاسین: برخی از مورخان اسرائیلی سعی کردند کشتارهای صهیونیست‌ها بر ضد شهروندان فلسطینی را کم‌اهمیت نشان دهند. اما يكي از جناياتي كه نتوانستند ارتكاب آن را كتمان كنند، کشتار دیر یاسین بود. این روستای فلسطینی در 6 کیلومتری غرب شهر قدس قرار دارد و تعداد ساکنان آن در سال 1948، بالغ بر 750 نفر بود که در 144 منزل زندگی می‌کردند. در روز جمعه، نهم آوریل سال 1948، یگان‌های آرگون و شتیرن به این روستا حمله کردند و آن را تخریب و اشغال نمودند. آن‌ها هر کسی را که در این روستا بود، کشتند و جنازه‌های کشته‌شدگان را مثله کردند و آن‌ها را به چاه روستا انداختند! تعداد قربانیان این جنایت وحشیانه، بالغ بر 245 نفر بود.
  • كشتار روستای قالونیا: روستای قالونیا در مسیر قدس به یافا قرار دارد. تعداد ساکنان آن در سال 1931 میلادی، 632 نفر بود. در روز 12 آوریل سال 1948، یگان تروریستی بالماخ به این روستا حمله کرد و طی دو روز، شهر را ویران نمود. «هاری لوین»، یهودی انگلیسی که در این حمله، نیروهای یهودی را همراهي كرده بود، گفته است که این حمله، شهر را به دهانه آتش‌فشان تبدیل کرده بود. همچنين، او گفته است که خودش 14 نفر را شمرده که کشته شده بودند. البته، کشته‌ها بیش از این تعداد بوده است.
  • كشتار روستای اللجون: تعداد ساکنان اين روستا در سال 1940 میلادی، بالغ بر 1103 نفر بود که در 162 منزل زندگی می‌کردند. در سال 1937، شبه نظامیان تروریست صهیونیستی به این روستا حمله کردند؛ اما در این حمله شکست خوردند. در 13 آوریل سال 1948، گروهک هاگاناه به این روستا حمله کرد و 13 نفر از ساکنان آن را به قتل رساند.
  • كشتار روستای ناصرالدین: تعداد ساکنان این روستا در سال 1945، بالغ بر 90 نفر بود که در 35 منزل زندگی می‌کردند. ترساندن مردم صفد و روستاهای مجاور آن، انگیزه صهیونیست‌ها از انهدام کامل این روستا بود. در روزهای 12 و 13 آوریل، دو گروه از تیپ گولانی، اقدام به تخریب و آتش‌زدن منازل این روستا کردند. در این حمله، 10 نفر کشته شدند که همگی زن و کودک بودند. صهونیست‌ها ساکنان روستا را کامل از آن اخراج کردند. در 14 آوریل، بار دیگر، صهیونیست‌ها نیروهای خود را عازم این روستا کردند که افراد باقی‌مانده را از بین ببرند. در این حمله، 50 فلسطینی به قتل رسیدند که تقریباً نیمی از اهالی این روستا بودند.
  • كشتار طبریا: در حمله یکی از یگان‌های تروریستی ارتش رژيم اسرائیل به یکی از منازل شهر طبریا در تاریخ 19 فوریه سال 1948، 14 نفر از ساکنان این منزل به قتل رسیدند.
كشتار روستای اللجون
كشتار روستای ناصرالدین
  • كشتار روستای عین‌الزیتون: این روستا در سال 1945 میلادی، 820 نفر جمعیت داشت و در نزدیکی صفد قرار داشت. در تاریخ 4 می سال 1948، صهیونیست‌ها با 12 توپ‌خانه، اقدام به تخریب روستا کردند. اهالی روستا در برابر این حملات مقاومت ورزيدند، اما وقتی مهمات آن‌ها تمام شد، صهیونیست‌ها روستا را کاملاً اشغال کردند و 70 نفر از اهالی آن را کشتند. بیشتر قربانیان این حادثه زن و کودک بودند که دستان همگی بسته شده بود. صهیونیست‌ها مانع از بازگشت سایر اهالی روستا به خانه و زندگی خود شدند.
  • كشتار شهر صفد: در تاریخ 13 می، گروهک تروریستی هاگاناه به شهر صفد حمله کرد و 70 نفر از اهالی آن را که همگی از میان جوانان بودند، قتل عام نمود.
  • كشتار روستای ابوشوشه: این روستا در جنوب شرقی الرمله قرار دارد كه در سال 1945، بالغ بر 870 نفر جمعیت داشته است. در 14 می سال 1948، يگان‌هایی از صهیونیست‌ها از تیپ «جفعاتی»، این روستا را محاصره کردند و آن را با گلوله‌های توپ و راکت مورد هدف قرار دادند. سپس، آن‌ها وارد روستا شدند و در تمام جهت‌ها شروع به شلیک کردند. آن‌ها زمین‌های روستا را نیز مین‌گذاری نمودند و با اهالی آن وارد درگیری شدند که منجر به ویران‌شدن بیشتر خانه‌های روستا و آواره‌شدن ساکنان آن شد. در این حمله تروریستی، 60 نفر از اهالی روستا به قتل رسيدند.
  • کشتار بیت دراس: این شهر در شمال شرق غزه قرار دارد. تعداد ساکنان آن در سال 1945، بالغ بر 2750 نفر بود. یگان جفعاتی در 21 می سال 1948، به این روستا حمله كرد و پس از محاصره آن، روستا را به توپ بست و مانع از رسیدن مواد امدادی و آذوقه به آن شد. وقتی که ساکنان به علت این اوضاع اسف‌بار، در حال خروج از روستا بودند، از سوی نیروهای محاصره‌کننده به خاک و خون کشیده شدند. این حمله، 260 کشته فلسطینی بر جای گذاشت.
  • کشتار طنطوره: تعداد ساکنان روستای طنطوره در سال 1945، بالغ بر 1490 بود. در 9 می سال 1948، رژيم اسرائیل تصمیم به اشغال این روستا و آواره‌کردن ساکنان آن گرفت. در شب 22 و 23 می، صهيونيست‌ها این تصمیم را اجرایی کردند و به روستا يورش بردند. اخیراً، یک گور دسته‌جمعي مربوط به این جنایت صهیونیست‌ها در طنطوره کشف شده که 200 جنازه در داخل آن بوده است.
  • کشتار شهر الرمله: در روز اول ژوئن سال 1948، صهیونیست‌ها اهالی روستای الرمله را بین تخلیه روستا یا تبديل آن به يك زندان جمعی مخیر کردند. در واقع، این اقدام، فریبی بود که کشتار جمعی اهالی این روستا را توجیه کند. بعد از این‌که اهالی، خروج از روستا را نپذيرفتند، صهيونيست‌ها قتل عامی را در این روستا به راه انداختند که بعد از پایان آن، تنها 25 خانواده باقی ماندند!
  • كشتار روستای جمزو: این روستا در بلندی قرار دارد و از طریق گذرگاه‌های فرعی به شهر اللد می‌رسد. تعداد ساکنان آن در سال 1945، بالغ بر 1510 نفر بود. در تاریخ 9 جولای سال 1948، نيروهاي یگان «یفتاح» به این روستا حمله کردند و ده‌ها نفر از اهالی آن را که برخی از آنان در حال فرار بودند، کشتند.
  • کشتار شهر اللد: در روز 11 جولای سال 1948، کماندوهای اسرائیلي به ریاست «موشه دایان» وارد شهر اللد شدند و در آن، کشتار جمعی به راه انداختند. آن‌ها هر موجود متحرکي را در شهر می‌کشتند و حتی به کسانی که در اثر حمله به مسجد پناه برده بودند، رحم نکردند. تعداد قربانیان این کشتار وحشیانه بالغ بر 426 نفر است که 176 نفر از آن‌ها در مسجد به قتل رسيدند.
  • كشتار الدوایمه: این روستا در بخش غربی بلندی‌های الخلیل قرار دارد. در سال 1945، این روستا 3710 نفر جمعیت داشت. در روز 29 اکتبر سال 1948، ارتش رژيم اسرائیل جنایت وحشتناکی را در این روستا مرتکب شد. نظاميان اسرائيلي در حمله به این روستا، تعداد زیادی از کودکان روستا را با ضربه باتوم به سرشان کشتند. کشتار زنان و کودکان و تجاوز به زنان از جمله افتخارات تروریست‌های ارتش صهیونیستی در این حمله بود! قربانیان این کشتار جمعی به 200 نفر رسید.
  • كشتار عیلبون: روستای عیلبون در تاریخ 30 اکتبر سال 1948، شاهد یک کشتار بود که طي آن، 14 نفر از اهالی خود را از دست داد.
  • كشتار روستای الحوله: در تاریخ 30 اکتبر، یگان «کرمیلی» وابسته به ارتش رژيم اسرائیل، این روستا را اشغال کرد و 70 نفر از اهالی آن را در یک جا جمع نمود و به روی آن‌ها آتش گشود. همه این افراد در این حمله تروریستی کشته شدند.
کشتار طنطوره
کشتار شهر اللد
  • كشتار عرب‌المواسی: عرب‌المواسی یکی از قبایل فلسطین است که در منطقه عکا و طبریه و صفد مستقر بود. در 2 نوامبر سال 1948، اشغالگران اسرائیلی 16 جوان از این قبیله را بازداشت کردند و آن‌ها را به اتهام همکاری با ارتش آزادی‌بخش عربی اعدام نمودند.
  • كشتار روستاي مجدالکروم: در 5 نوامبر سال 1948، نيروهاي ارتش رژيم اسرائیل وارد این روستا شدند و به بهانه جست‌و‌جوی سلاح، 8 نفر از اهالی روستا را اعدام کردند.
  • كشتار روستای الصفصاف: در عملیات موسوم به «حیرام»، عناصر صهیونیست به همراه بولدوزرها و خودروهای زرهی خود، وارد این روستا شدند. بعد از مقاومت اهالی روستا در برابر تروریست‌ها، نيروهاي ارتش اسرائیل جنایت‌های متعددی بر ضد اهالی آن مرتکب شدند. مثلاً 52 مرد با دست بسته به داخل یک چاه انداخته شدند و به رویشان آتش گشوده شد. همچنين، ده نفر از زنان در حالی که گریه می‌کردند و کمک می‌خواستند، کشته شدند. علاوه بر اين‌ها، سه زن مورد تجاوز به عنف قرار گرفتند که یکی از آن‌ها، یک دختر 14 ساله بود. 4 زن دیگر نیز از سوی اسرائیلی‌ها کشته شدند.
  • كشتار روستاي جیز در نزدیكی الرمله: در 31 دسامبر سال 1948، رژيم اسرائیل بعد از دو بار تلاش، این روستا را اشغال كرد و دست به کشتار مردم آن زد. 13 نفر از اهالی روستا در این جنایت کشته شدند که یک زن و کودک شیرخواره از جمله كشته‌شدگان بودند.
  • كشتار العباسیه: العباسیه شهری فلسطینی در 13 کیلومتری یافا است. ساکنان آن در سال 1945، بالغ بر 5650 نفر بودند. در روز 13 دسامبر سال 1947، نيروهاي یگان آرگون در حالي كه لباس نظامیان انگلیس را بر تن داشتند، به این شهر حمله کردند و تعدادی از خانه‌ها را منفجر نموده و به سوی مردم آتش گشودند. نیروهای اشغالگر انگلیسی نیز با وجود اینکه به شهر رسیده بودند، اما مانع از جنایت‌های آن‌ها نشدند. قربانیان این جنایت 7 نفر بودند و 7 تن دیگر نیز به سختی زخمی شدند که دو تن از آن‌ها بعداً به قتل رسيدند.
  • كشتار وادی شوباش: كشتاري در منطقه وادی شوباش و به ریاست «رحبعام زئیفی»، وزیر صهیونیست‌ها صورت گرفت که در انتفاضه دوم فلسطین به قتل رسید. ده‌ها فلسطینی در این جنایت کشته شدند.

لیست اقدامات و جنایات رژیم سهیونیستی بعد از اعلام موجودیت…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *