هر ورزشکار اسرائیلی، یک سرباز ارتش

می‌توان اینطور ادعا کرد که هر نماینده ورزشی اسرائیل، یک نظامی ارتش است. البته استثناهای نادر هم وجود دارد، چراکه خدمت سربازی هم برای مردان و هم زنان اسرائیلی اجباری وضع می‌شود. مقررات فیفا و منشور المپیک بیان می‌کنند که ورزش و سیاست نباید با هم ترکیب شوند، اما این مورد برای رژیم اسرائیل صدق نمی‌کند. تقریباً در تمام رده‌های المپیک، ورزشکاران تیم اسرائیل علناً خواستار نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها، و یا ترویج تلاش‌های جنگی ارتش این رژیم شده‌اند. شواهد در این خصوص بسیار تکان‌دهنده هستند. تیم‌های حاضر در المپیک اسرائیل، به طور غیرقابل انکاری، اقدام به تبلیغات و حمایت از نسل‌کشی و جنگ نموده‌اند که این جریان نقض آشکار منشور المپیک و اساسنامه فیفا است.

پرچمدار کاروان رژیم، در المپیک 2024 پاریس

پیتر پالچیک، پرچمدار اسرائیل در بازی‌های المپیک پاریس 2024، بمب‌هایی که قرار بود بر روی غزه انداخته شود را امضا کرد و در صفحه توییتر خود نوشت: «هدیه‌ای از من به شما با کمال مسرت».

در مورد دیگر، تصاویر و فیلم‌های درگیری پالچیک، جودوکار صهیونیست، با معترضان طرفدار فلسطین در ژاپن نیز بسیار فراگیر شده است. در این فیلم‌ها نشان داده می‌شود که یکی از اعضای هیئت همراه او، شماری از معترضان را پس از لمس آرام و جزیی پالچیک، تهدید به مرگ می‌کند.

پرچمدار کاروان رژیم
پیتر پالچیک

پالچیک در اوکراین به دنیا آمده، و حال عدم محرومیت او با در نظر گرفتن اینکه ورزشکاران روسی به دلیل جنگ کشورشان با اوکراین از شرکت در المپیک منع شده‌اند، موضوعی عجیب است. این استانداردهای دوگانه در موارد دیگر حتی آشکارتر و بدتر هم می‌شود. ساگی موکی، دیگر جودوکار تیم مردان اسرائیل نیز، ویدئویی از برافراشتن پرچم اسرائیل در ساحل غزه توسط نظامی‌های ارتش این رژيم پس از حمله به ساحل غزه منتشر کرده با عنوان «به قهرمانان خود احترام بگذارید».

هم‌تیمی آن‌ها، یام ولچاک، در پستی در فضای مجازی نوشت: « این مدال را به کشورمان تقدیم می‌کنم و به بهترین دوستانم که در بهترین واحدهای ارتش اسرائیل می‌جنگند؛ من در کل مسابقه در فکر شما بودم».

ساگی موکی
یام ولچاک

یکی دیگر از اعضای تیم جودوی رژیم صهیونیستی، با نام شامیلوف باروخ، در یک پست فضای مجازی، ضمن تبلیغ موسسه وینگیت (Wingate Institute) می‌گوید: «‌چندین تیم ملی ورزشی اسرائیل در اینجا مشغول تمرین هستند. این پایگاه نظامی برای تمرینات تناسب اندام طراحی شده و بر اتحاد و آمیخته‌بودن ورزش و ارتش در اسرائیل تاکید دارد».

جودوکار رژیم صهیونیستی
شامیلوف باروخ

تصویر شامیلوف باروخ جودوکار المپیکی اسرائیلی قبل از رفتن به المپیک پاریس 2024 با  اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم

توهر بوتبول جودوکار اسرائیلی در حمایت از ارتش این رژیم می‌نویسد: « از اینجا می‌خواهم به تقویت (روحیه) سربازان عزیزمان در مرزها بپردازم».

تبعیض باورنکردنی کمیته بین‌المللی المپیک

دیوان بین‌المللی دادگستری در اوایل سال جاری حکم داد: « اسرائیل باید برای جلوگیری و مجازات اقدامات تحریک‌آمیز مستقیم و علنی، درجهت ارتکاب نسل‌کشی، تمامی اقدامات لازم و در دسترس را انجام دهد». این حکم بدون شک شامل اظهارنظر شخصیت‌های عمومی و ورزشکارانی که رسماً نماینده اسرائیل هستند، نیز می‌شود. بنابر منشور المپیک، سازمان‌های ورزشی باید «از نظر سیاسی بی‌طرف» باشند. حفظ و ترویج بی‌طرفی سیاسی در اعلامیه ماموریت IOC  (کمیته بین‌المللی المپیک) ذکر شده است. البته مشخصاً اسرائیلی‌ها به این موضوع احترام نمی‌گذارند و نکته جالب اینکه IOC هم اهمیتی نمی‌دهد که آن‌ها به اساسنامه پایبند نیستند!

تیم جودوی مردان اسرائیل اخیراً، در ماه مارس 2024، از پایگاه هوایی اسکادران 102 نیروی هوایی این کشور بازدید کردند. سرمربی این تیم بعد از این دیدار گفت که فرمانده پایگاه برای موفقیت آن‌ها در المپیک پاریس دعا می‌کند.

ورزشکاران المپیکی تیم جودوی زنان اسرائیل نیز اخیراً از پایگاه ارتش این رژيم بازدید کردند و با پرسنل گردان 402، در نزدیکی غزه عکس گرفتند.

تیم جودوی مردان اسرائیل
تیم جودوی زنان اسرائیل

المپین‌های اسرائیلی همگی در نقش نظامی

ورزشکاران اسرائیلی

در سال 2021، ارتش اسرائیل ویدئویی را منتشر کرد که به صراحت سربازان اسرائیلی و ورزشکاران المپیک را به شکل یک نفر به تصویر می‌کشید. کپشن این فیلم نیز همین مورد را بیان می‌کند. در این ویدئو، ورزشکاران اسرائیلی در کنار سربازان ارتش نشان داده و سپس آن‌ها تبدیل به نیروهای نظامی اسرائیل می‌شوند. در بخشی دیگر، یک ژیمناست که حرکتی دورانی انجام می‌دهد، ناگهان با ادامه همان حرکت، به برجک تانک می‌رود.

پیام این فیلم کاملاً واضح است: «اسرائیلی‌ها هویت خود را به‌ عنوان سرباز و ذخیره ارتش اسرائیل، مترادف با حضور خود در المپیک می‌دانند، حتی اگر این مورد برخلاف اصل بی‌طرفی سیاسی در ورزش، و مقدمه منشور المپیک برای ترویج صلح باشد».

فوتبالیست‌های تیم زنان اسرائیل اخیراً ویدیوی مشابهی ساخته‌اند، که در آن موازی با پوشیدن لباس‌های ورزشی‌شان، درکنار نظامیان ارتش در حال به تن کردن لباس‌های ارتش اسرائیل نمایش داده می‌شوند. انگار می‌گویند: ورزش و ارتش در اسرائیل یکی هستند. این موارد نشان می‌دهد که تمایل آن‌ها به ادامه اقدامات ارتش این کشور، فراتر از اجبار صرف در پیوستن به ارتش در سن 18 سالگی است. در واقع این ورزشکاران به حضور در ارتش اسرائیل افتخار و آشکارا ورزش را با سیاست مخلوط می‌کنند. همچنین در کنار ارتش این رژیم، حتی در حالی که مشغول نابودسازی غزه می‌باشد و در دادگاه جهانی هم متهم به نسل‌کشی می‌شود، ژست می‌گیرند. این اقدام آن‌ها تایید ضمنی نسل‌کشی و اشغال در غزه است.

تیم جودوی بانوان رژیم اسرائیل

گفن پریمو، ورزشکار المپیکی اسرائیلی عضو تیم جودوی زنان این رژیم، در سال 2019 در نیروی هوایی اسرائیل نام‌نویسی کرد. او در ماه مه 2024 در پیامی نوشت: «از سربازان ارتش و نیروهای امنیتی کشورم متشکرم».

او همچنین ده سال پیش، در ژوئیه 2014، زمانی که اسرائیل غزه را بمباران می‌کرد و 2310 فلسطینی را به قتل رساند، در اینستاگرامش پستی با عنوان «از ارتش اسرائیل متشکرم» منتشر کرد. در این تصاویر او به حمایت از پاکسازی قومی (سمت چپ)، و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر بمباران بیمارستان الاهلی (باپتیست) توسط اسرائیل که صدها کشته برجای گذاشت (راست)، پرداخته است.

گفن پریمو
حمایت از پاکسازی قومی

تیمنا نلسون لوی، یک جودوکار المپیکی اسرائیلی، اخیراً در فضای مجازی اعلام کرد: «قلب و افکار من همواره با سربازان قهرمان ارتش‌مان است و می‌خواهم مدالم را به آن‌ها تقدیم کنم». او همچنین در دسامبر 2023 نوشت: «من در غم خانواده‌های قربانیان ارتش (رژیم صهیونیستی) شریک هستم؛ مرگ آن‌ها ضامن زندگی ما می‌ماند.

هم تیمی او، گیلی شریر در نوامبر 2023 نوشت که هدف او این بوده که بتواند کمی حس شادی به کشور، دولت، سربازان ارتش و آن‌ها که اسیر شده‌اند، تقدیم کند. او همچنین اعلام کرد که مدال خود را به سربازان ارتش اسرائیل و نیروهای امنیتی این رژیم تقدیم می‌کند. هم تیمی دیگر او «مایا گوشن» گفت: «من می‌خواهم از سربازان ارتش برای جنگیدن و به خطر انداختن جان خود برای کشورمان تشکر کنم. همچنین سپاس‌گذارم از اینکه ما می‌توانیم مطمئن و با خیال راحت در اینجا زندگی کنیم».

تیمنا نلسون لوی
گیلی شریر

اینبار لانیر، عضو دیگر تیم جودو بانوان رژيم صهیونیستی هم در 18 سالگی به ارتش این کشور پیوسته است. او همچنین با رادیو ارتش اسرائیل مصاحبه کرده بود. او اخیراً چندین مدال خود را به یکی از ورزشکاران سرباز ارتش اسرائیل که در 7 اکتبر کشته شده بود و همچنین به تمام نیروهای امنیتی و سربازان ارتش تقدیم کرد. او هنگام بازدید از گردان 402 ارتش رژیم با هم‌تیمی‌هایش نوشت: «این افتخار را داشتم که در یک بازدید الهام‌بخش با سربازان رزمنده در مرز غزه، گردان 402 دیدار کنم».

تیم شنای رژیم اسرائیل

شلی بوبریتسکی، شناگر المپیکی اسرائیل، ویدئویی را در اکتبر 2023 منتشر کرد و از اینکه کمیته بین‌المللی المپیک به اندازه کافی از اسرائیل حمایت نمی‌کند، شکایت کرد. او در این ویدیو ادعاهای مربوط به حمله حماس درباره تجاوز، سر بریدن و شکنجه که هنوز بعد از 1 سال اثبات نشده را تکرار کرد. همچنین او به ادعا نمود که حماس مردم را زنده زنده می‌سوزانده اما مدرکی ارائه نکرد!

شلی بوبریتسکی

شلی بوبریتسکی، شناگر المپیکی اسرائیل

میرون شروتی

میرون شروتی، شناگر المپیکی اسرائیل

عکس بالا مربوط به میرون شروتی، شناگر المپیکی اسرائیل می‌باشد که با لباس ارتش این رژيم ژست گرفته است. هم‌تیمی او (تصویر پایین سمت چپ) دنیس لوکتِو هم عضو ارتش اسرائیل است. در ماه ژانویه امسال، زمانی که ارتش اسرائیل به دلیل نسل‌کشی، در دیوان بین‌المللی دادگستری محاکمه می‌شد، مارتین کارتاوی، یکی از اعضای تیم شنای این رژیم، عکس سلفی را با لباس ارتش با عنوان «روزهای خوش گذشته» منتشر کرد.

مارتین کارتاوی

مارتین کارتاوی، شناگر اسرائیلی

دنیس لوکتِو

دنیس لوکتِو، شناگر المپیکی اسرائیل

تیم دو و میدانی رژیم اسرائیل

لونا چمتای سالپیتر، دونده المپیکی اسرائیل، اخیراً تصویری از بمباران‌ها و تخریب‌های آخرالزمانی توسط ارتش کشورش در غزه منتشر کرد. او این تصویر را در ۱۴ اکتبر و دقیقاً در آماج حملات ارتش رژیم صهیونیستی به غزه پست کرد. در این تصویر یک کتاب مقدس وجود دارد که گویی این رفتار را به عنوان یک دستور از سوی خدا معرفی می‌کند». مائور تیوری، دیگر دونده المپیکی اسرائیل، در تصور زیر با لباس ارتش اسرائیل دیده می‌شود. تیوری مربی نظامی ارتش اسرائیل بوده است. هنگامی که اسرائیل در نوامبر ۲۰۲۳ غزه را بمباران می‌کرد، او اعلام کرد که بسیار به  اسرائیلی بودن خود و عضویت در ارتش آن افتخار می‌کند.

لونا چمتای سالپیتر

لونا چمتای سالپیتر، دونده المپیکی اسرائیل

مائور تیوری

مائور تیوری، دونده المپیکی اسرائیل

بلسینگ آفریفه، ورزشکار المپیکی اسرائیل، پس از پیوستن به ارتش این رژیم در سال 2022 نوشت: «از پیوستن به ارتش اسرائیل بسیار هیجان‌زده و خوشحالم».

گاشائو عایاله، المپیکی دیگر رژیم صهیونیستی در رشته نیمه ماراتن مردان 2024، می‌گوید: «ما مدال خود را به سربازان ارتش، به همه گروگان‌هایی که نجات یافته‌اند و آن‌هایی که هنوز در غزه هستند، تقدیم می‌کنیم».

بلسینگ آفریفه

تیم اسب‌سواری و شمشیربازی رژیم اسرائیل

اشلی باند، در تیم سوارکاری، در پاسخ به سوالی درباره جنگ غزه گفت: «من به نمایندگی از اسرائیل افتخار می‌کنم و به آن‌ها نشان می‌دهم که عقب نخواهیم نشست، خم نمی‌شویم و از روی ترس رقابت نمی‌کنیم».

یووال فریلیچ، ورزشکار المپیکی اسرائیلی در تیم شمشیربازی، 26 ژوئیه 2023 نوشت: «برای سلامتی همه سربازان ارتش این رژیم دعا می‌کنم».

تیم فوتبال رژیم اسرائیل

شان گلدبرگ، به تمجید تلاش‌های نظامیان پرداخت و گفت: «برای تقویت روحیه سربازان قهرمان ارتش، دعا می‌کنم؛ باشد که موفق شوند و با آرامش به خانه بازگردند».

اوشر داویدا، فوتبالیست تیم المپیک اسرائیل، می‌گوید: «امیدواریم ارتش اسرائیل کار خود را انجام دهد» تا اینکه هواداران بتوانند به خانه بازگردند.

نوامبر 2023، اسرائیل هزاران فلسطینی را قتل‌عام کرد و در سراسر جهان مورد اعتراض قرار گرفت. اما دور تورگمن، فوتبالیست تیم المپیک این رژیم، در اینستاگرام خود نوشت: «نمایندگی کشورمان به ویژه در این روزهای سخت یک افتخار بزرگ است».

شان گلدبرگ
اوشر داویدا
عضو تیم فوتبال المپیک اسرائیل

اسکار گلوخ، عضو تیم فوتبال المپیک اسرائیل، پس از گلزنی در پستی نوشت: «می‌خواهم این گل را به همه سربازانی که در حال حاضر از کشور ما محافظت می‌کنند، تقدیم کنم! سربازانی که هم سن و سال خودم هستند؛ در حالی که من مشغول و سرگرم فوتبال هستم، آن‌ها با اسلحه برای کشور ما می‌جنگند. از نیروهای دفاعی اسرائیل ممنونم. قوی‌ترین ارتش دنیا، دوست‌تان دارم بچه‌ها! اسرائیل به پیش». گلوخ پس از گلزنی برای باشگاه اتریشی خود، سالزبورگ، گل خود را به دوست خود که یک سرباز ارتش اسرائیل است و در غزه کشته شده بود، تقدیم کرد.

تیم ژیمناستیک رژیم اسرائیل

آرتم دولگوپیات، ژیمناست المپیکی اسرائیل که متولد اوکراین است، به اسرائیل آمد و در ارتش این رژیم ثبت‌نام کرد. او اخیراً اعلام کرد: «در پست‌های اینستاگرام من نظراتی از افرادی وجود دارد که «فلسطین آزاد» و چیزهایی از این قبیل می‌نویسند و من فوراً آن‌ها را (بلاک) مسدود می‌کنم».

ژیمناست المپیکی اسرائیل
رومی پاریتسکی

ورزش‌های ریتمیک و حرکات موزون

رومی پاریتسکی، کاپیتان تیم اسرائیل در رشته ژیمناستیک و حرکات موزون است. در اینجا او در لباس ارتش اسرائیل دیده می‌شود.

تیم تکواندو رژیم اسرائیل

آویشگ سمبرگ یک تکواندوکار المپیکی اسرائیلی است. او از سال 2020 تا 2021 عضوی از ارتش این رژیم معرفی می‌شد.

در ماه فوریه امسال، او مدال طلایی را که در اتریش به دست آورده بود به «نیروهای دفاعی اسرائیل» تقدیم کرد. او در ماه آوریل نیز در پستی اعلام کرد: «به دعا برای بازگشت ربوده‌شدگان و برای امنیت همه سربازان ارتش اسرائیل ادامه دهید». سمبرگ در ژوئن 2024 هم نوشت: «از سربازان قهرمان‌مان متشکرم و همچنان برای بازگشت همه ربوده‌شدگان و برای امنیت همه سربازان ارتش اسرائیل دعا می‌کنیم». او در سال 2021، و تقریباً دو ماه پس از آن که اسرائیل هزاران فلسطینی را در بمباران غزه به قتل رساند، با نظامیان ارتش اسرائیل ملاقات کرد.

آویشگ سمبرگ
تکواندوکار المپیکی اسرائیلی

تیم موج‌سواری رژیم اسرائیل

آنات لِلیور، موج‌سوار تیم المپیک اسرائیل، در سال 2021 گفت: «بودن در ارتش اسرائیل بیشتر از چیزی است که مجبور به انجام آن باشید. من از انجام این کار لذت می‌برم و خوشحالم». در ماه مه 2024، در جریان نسل‌کشی مردم غزه، او مجدداً از دوران حضور خود در ارتش اسرائیل سخن گفت. او در سخنانی عجیب اعلام کرد: «شما باید به جای نفرت، مهربانی را گسترش دهید. من احساس می‌کنم این همان چیزی است که ما اسرائیلی‌ها در تلاش هستیم که آن را انجام دهیم» و «موج‌سواران اسرائیلی فقط از صلح و عشق حمایت می‌کنند»!

تیم قایقرانی رژیم اسرائیل

شای کاکون، قایقران المپیکی اسرائیلی، در این تصویر با لباس ارتش اسرائیل دیده می‌شود.

شای کاکون

بازیکنان تیم فوتبال اسرائیل

بازیکنان فوتبالی که در ادامه ذکر می‌شوند در المپیک شرکت نمی‌کنند، اما اظهارات آن‌ها نقض منشور المپیک توسط اسرائیل است.

شون وایسمن برای تیم فوتبال رژيم صهیونیستی بازی می‌کند. او اخیراً در توییتی نوشت: «برای انتقام از طرف خدا، نابود کن. خفه کن. خرد کن». «به کدام دلیل منطقی تاکنون 200 تن بمب روی غزه ریخته نشده است؟». این موضوع باعث جنجال بزرگی در اسپانیا، کشور محل باشگاه فوتبال او شد. به گزارش ایل متینو، او بعد از این واکنش تمام توییت‌های خود را حذف کرد و مدیر شبکه‌های اجتماعی خود را مقصر دانست.

او در مصاحبه‌ای گفت: «نمی‌توانم به سربازان جوان ارتش که برای کشورمان می‌جنگند، فکر نکنم. همه ما امیدواریم که آن‌ها به سلامت برگردند. من تماماً در خدمت اسرائیل هستم».

تومر یوسفی، بازیکن هاپوئل حیفا، در سخنانی نفرت‌آمیز از اسرائیل خواست تا غزه را برای همیشه از روی زمین نیست و نابود کند، و امیدوار است که «این بار هیچ امتیازی داده نشود و ذره‌ای اخلاق هم در ارتش اسرائیل وجود نداشته باشد».

شون وایسمن
تومر یوسفی

                                                   وایسمن عضو ارتش رژیم صهیونیستی و از پرسنل نیروی هوایی آن است

اوفیر دیویدزادا، بازیکن تیم مکابی تل آویو، در ماه مه 2023 گفت: «ما در بیمارستان‌ها و مراکز توان‌بخشی با رزمندگانی روبه‌رو شده‌ایم که تبدیل به قهرمان شده‌اند». و در حالی که ده‌ها هزار غیرنظامی در غزه توسط ارتش اسرائیل به قتل رسیده‌اند، ادعا کرد که این « جنگ ظالمانه» به اسرائیل «تحمیل شده است».

در سال 2012، او این کاریکاتور نژادپرستانه را در صفحه فیس‌بوک خود آپلود کرد که در آن به تکرار این دروغ اسرائیل که فلسطینی‌ها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند، می‌پردازد.

اوفیر دیویدزادا
کاریکاتور نژادپرستانه

هم تیمی او اران زهاوی، وقتی با یک سرباز اسرائیلی ملاقات کرد، از ارتش اسرائیل تمجید کرد و گفت: «ما واقعاً قهرمان نیستیم. شما قهرمان هستید که به ما این حق را می‌دهید که در طول جنگ به انجام کارهای خود ادامه دهیم».

میگل ویتور، مدافع تیم فوتبال اسرائیل هم در اینستاگرام خود نوشت: «تقدیم به کسانی که برای کشور و جامعه ما می‌جنگند؛ شما قهرمان هستید. قوی بمان، اسرائیل!»

اران زهاوی
میگل ویتور

دن گلازرا، هافبک اسرائیلی نیز در فضای مجازی اعلام کرد: «ما قدرت نیروهای دفاعی اسرائیل و افراد و مردم بی‌نظیر خود که وحدتی که تنها خاص ماست را ایجاد کرده‌اند، تحسین می‌کنیم».

دانیل پرز، دروازه بان اسرائیلی که برای بایرن مونیخ نیز بازی می‌کند، ویدئویی را در ماه اکتبر منتشر کرد و گفت: «این پست درباره سیاست نیست» و سپس بلافاصله با مقایسه حماس با القاعده و داعش به صحبت‌های سیاسی پرداخت. او در ماه مه 2023 به افتخار ارتش اسرائیل در فضای مجازی نوشت: «من افتخار موفقیت خود را به تمام قهرمانانی که همه چیز خود را برای جنگیدن و محافظت از ما ترک کردند، تقدیم می‌کنم».

دن گلازرا
دانیل پرز

باشگاه‌های فوتبال اسرائیل و ارتش این رژیم

اتحادیه فوتبال اسرائیل (IFA) یکی از اعضای کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) است.

به عنوان یک عضو، اتحادیه فوتبال اسرائیل و همه باشگاه‌های آن باید از مقررات منشور المپیک، از جمله «ترویج جامعه‌ای صلح‌آمیز با حفظ کرامت انسانی» پیروی کنند. اکنون واضح است که اینطور نیست. رابطه بین ارتش اسرائیل و باشگاه‌های فوتبال آن رابطه‌ای معرفی می‌شود که ماهیت بی‌طرف ورزش و اخلاق خوب ورزشی را نقض می‌کند. بسیاری از باشگاه‌های فوتبال اسرائیل به سربازان ارتش تجهیزات و کالاهای رایگان هدیه می‌دهند. از سویی دیگر، باشگاه‌های فوتبال رژیم صهیونیستی عکس‌هایی را از سربازان اسرائیلی در غزه به اشتراک می‌گذارند. آن‌ها همراه با محصولات باشگاه‌ها در داخل بولدوزر، و یا جلوی تانک‌ها در حالی که لباس‌های ورزشی آن‌ها را بر تن کرده‌اند، به تبلیغ و همکاری با رژیم می‌پردازند. این موارد نشان‌دهنده ارتباط واضح و روشن بین باشگاه‌های فوتبال و ارتش این رژیم است.

باشگاه‌های فوتبال اسرائیل
باشگاه‌های فوتبال اسرائیل و جنگ

تیم مکابی تل آویو همچنین میزبان سربازان ارتش اسرائیل در زمینه پذیرایی، راه‌اندازی بنیادها و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای آن‌ها نیز بوده است. باشگاه‌های فوتبال اسرائیل، مانند بِیتر، مرتباً برای نیروهای اسرائیلی کشته‌شده در غزه، تصاویر یادبود، با جملاتی مانند « قهرمانان، ما همیشه به یاد شما خواهیم بود» منتشر می‌کنند.

فوتبال اسرائیل
تیم مکابی تل آویو

آن‌ها همچنین در جلساتی به « قدردانی و تقویت روحیه» سربازان ارتش اسرائیل و بازدید از مجروحان آن می‌پردازند. اعضای تیم اف سی بیتر عکسی از بازیکنان خود در حال بازدید از سربازان مجروح ارتش اسرائیل منتشر کرده که در کنار آن‌ها با مسلسل عکس گرفته‌اند.

تیم فوتبال بنی یهودا تل آویو با انتشار تصاویری به تمجید از هوادارانی که عضو ارتش می‌شوند، برای ثبت نام در ارتش اسرائیل به آن‌ها تبریک می‌گویند. در اوایل این ماه، آن‌ها اعلام کردند که تمامی سربازان ارتش اسرائیل می‌توانند به طور رایگان برای تماشای مسابقات آنان به ورزشگاه بروند.

تقویت روحیه سربازان ارتش اسرائیل
تیم فوتبال بنی یهودا

تیم مکابی نتانیای هم با انتشار تصاویری از هواپیماهای اسرائیلی به تجلیل از عملیات‌های هوایی ارتش اسرائیل در غزه می‌پردازد.

تصویر زیر (سمت چپ) تقدیر و دیدار اعضای باشگاه فوتبال هاپوئل بیر شوا با سربازان و نیروهای پلیس مجروح ارتش اسرائیل پس از مسابقات فوتبال را نشان می‌دهد.

تیم مکابی نتانیای
باشگاه فوتبال هاپوئل بیر شوا

سربازان ارتش اسرائیل در غزه به طور مرتب از پیام‌های انگیزشی برای بازیکنان فوتبال فیلم می‌گیرند. همچنین آن‌ها را تشویق می‌کنند تا در بازی‌های خود پیروز شوند تا سربازان را خوشحال کنند. به عبارت دیگر، بازیکنان فوتبال عملکرد خود در زمین را به تقویت روحیه نیروهای ارتش اسرائیل درگیر در نسل‌کشی و جنایات جنگی مرتبط می‌کنند. چه به طور ضمنی و یا صریح، مرزی بین ورزش و ارتش این رژیم وجود ندارد. این موضوع اثرات زیادی بر روی هواداران باشگاه‌ها در شبکه‌های اجتماعی داشته و این رفتارها و پست‌های باشگاه موجب شده که آن‌ها تدریجاً رادیکال شوند. این باعث می‌شود که آن‌ها از جنگ علیه غزه حمایت کنند و حمایت از باشگاه خود را با حمایت از تلاش‌های جنگی اسرائیل مرتبط بدانند.

به عنوان مثال، هواداران فوتبال مکابی با خشونت مردی را در یونان که پرچم فلسطین را حمل می‌کرد، مورد ضرب و شتم قرار دادند. این رفتار باشگاه‌های فوتبال اسرائیل بدون مجازات و مجوز از سوی اتحادیه فوتبال اسرائیل باقی مانده است. مطابق قوانین و قواعد بین‌المللی IFA وظیفه دارد «با هرگونه سوءاستفاده سیاسی یا تجاری از ورزش و ورزشکاران» همانطور که در منشور المپیک هم ذکر شده، مقابله کند؛ اما هیچوقت هیچ جریمه، توبیخ و درخواستی برای تغییر این رفتار وضع نشد. این به خودی خود دلیل کافی برای محرومیت فدراسیون فوتبال اسرائیل از فیفا، هیئت حاکمه فدراسیون جهانی فوتبال، و IOC خواهد بود.

کشتار ورزشکاران فلسطینی

نه تنها ورزشکاران اسرائیلی در کنار ارتش این رژیم، آشکارا به ترکیب سیاست و ورزش مشغولند، و علناً از جنگ با وضعیت حاصل جمع صفر حمایت می‌کنند، بلکه ورزشکاران فلسطینی نیز توسط دولت آن‌ها به‌شدت محدود می‌شوند. آن‌ها حتی اجازه ندارند در صلح و آرامش به رقابت‌های ورزشی خود بپردازند. منشور کمیته بین‌المللی المپیک می‌گوید: نقش‌ IOC ترویج «ورزش ایمن و محافظت از ورزشکاران در برابر هرگونه آزار و اذیت و سوءاستفاده» است. با این حال هیچ اقدامی برای حفاظت از بیش از 300 ورزشکار فلسطینی در غزه که توسط اسرائیل به قتل رسیده‌اند، انجام نشد. این لیست شامل 266 فوتبالیست می‌باشد که 3 نفر از آن‌ها هم برای تیم ملی فلسطین بازی کرده‌اند. بسیاری از این ستارگان ورزشی در کنار خانواده‌هایشان به قتل رسیده‌اند.

اسرائیل همچنین یک داور بین‌المللی فیفا، کمک داور و مربی تیم فوتبال المپیک فلسطین را هم به شهادت رسانده است.

کشتار ورزشکاران فلسطینی
شهادت داور بین‌المللی فیفا

تاکنون حداقل 66 کودکی که در آکادمی‌های جوانان فوتبال غزه بازی می‌کردند نیز، توسط بمب‌های اسرائیل و آمریکا به قتل رسیده‌اند. علاوه بر این، اسرائیل تمامی زیرساخت‌ها و تجهیزات ورزشی غزه را نابود کرده و از تمرین و آمادگی ورزشکاران فلسطینی برای مسابقات جلوگیری می‌کند. از جمله موارد تحقیر اسرائیل نسبت به فلسطینی‌ها این است که ارتش این رژیم ورزشگاه یرموک را به محل استقرار اسیران تبدیل کرده است. سربازان ارتش رژیم صهیونیستی از مردان و پسران فلسطینی در حالی که برهنه شده بودند و چشم‌بند به صورت داشتند، فیلم می‌گرفتند! به علاوه آن‌ها جنایات جنگی خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذاشتند و آن‌ها را مجبور کردند تا در وضعیتی تحقیرآمیز بنشینند.

در پس‌زمینه هم، بولدوزرهای اسرائیلی دیده می‌شوند که چمن‌های زمین فوتبال را تکه پاره می‌کنند تا فلسطینی‌ها نتوانند در آن فوتبال بازی کنند. البته این مورد تفاوت چندانی با زمانی که بولدوزرهای اسرائیلی پس از حمله به کمپ‌های آوارگان، جاده‌های جنین و نابلس را، صرفاً از روی کینه، خراب کردند تا دسترسی آمبولانس‌ها به مجروحان را دشوارتر کنند، ندارد. در جریان این حملات تمامی 41 زمین فوتبال غزه در 10 ماه گذشته توسط اسرائیل آسیب دیده و یا کاملاً ویران شده است.

ورزشگاه یرموک

چرا روسیه تحریم شد، اما اسرائیل نه؟

در سال 2022، ورزشکاران روسی و بلاروسی به عنوان مجازات جنگ علیه اوکراین از شرکت در ورزش‌های بین‌المللی محروم شدند. فیفا و IOC تنها پس از گذشت چهار روز از آغاز حمله به این تصمیم رسیدند. به ورزشکاران گفته شد که اگر می‌خواهند در مسابقات حضور داشته باشند، فقط می‌توانند با پرچم بی‌طرف شرکت کنند. البته آن هم به شرطی که هیچ ارتباطی با ارتش یا نیروهای امنیتی نداشته باشند. به علاوه هرگونه بیانیه عمومی در حمایت از جنگ منجر به محرومیت دائمی آن‌ها خواهد شد.

متاسفانه واضح است که در مورد سربازان اسرائیلی استانداردهای متفاوتی وجود دارد. نسل‌کشی در غزه 10 ماه است که ادامه دارد. میزان تخلفات انجام‌شده توسط ورزشکاران اسرائیلی، و همچنین میزان تخریب و تلفات غیرنظامیان بسیار بیشتر از جنگ اوکراین ثبت می‌شود؛ به ویژه با دو حکم دادگاه بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل، که نسل‌کشی در جریان غزه را تایید می‌کند و معتقد است اسرائیل عملاً یک نظام آپارتاید را علیه فلسطینیان ایجاد می‌کند.

تهدید مقامات ورزشی فلسطین

اسرائیل از ترس اخراج از کنگره فیفا در ماه مه 2023، اقدام به خراب‌کاری، تهدید و ارعاب علیه مقامات ورزشی فلسطین کرد تا آن‌ها سکوت کنند. رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که در این‌باره یک کمیته اضطراری و گروه واتساپ مشترک توسط دیپلمات‌های اسرائیلی، نظامیان، مشاوران حقوقی، وزارت‌خانه‌های فرهنگ و ورزش، و همچنین شورای امنیت ملی این رژيم تشکیل شده است.

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی شدت و وخامت وضعیت پرونده علیه خود را درک می‌کند. شیوه عمل کنگره فیفا هم مانند مجمع عمومی سازمان است که در آن هر عضو یک رای مساوی دارد و هیچ کدام حق وتو ندارند. با توجه به حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در ژانویه علیه اسرائیل، و تضعیف وجهه بین‌المللی اسرائیل، آن‌ها خطر توبیخ را کاملاً واقعی درنظر گرفته‌اند.

این حکم می‌تواند به صورت یک مجازات اعلامی باشد، مانند ممانعت از شرکت در کنگره فیفا، اما همچنین می‌تواند مثل مورد روسیه شامل حذف از عرصه بین‌المللی نیز باشد. در صورت اعمال تحریم‌ها، حذف از مسابقات فوتبال المپیک نیز در دستور کار قرار دارد.

فرمانده ارتش، شبانه‌روزی مشغول بود تا هرکاری که می‌تواند انجام دهد و طرح مجمع فلسطین را نقش بر آب کند. بنابراین هدف اسرائیل این بود که از به رأی گذاشته شدن این موضوع جلوگیری کند و در عوض آن را توسط شورای ویژه فیفا، که یک نهاد کوچک‌تر متشکل از 35 عضو است، بررسی کند. این امر، کنترل نتیجه را برای اسرائیل آسان‌تر می‌کند (مانند تصمیم‌گیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد یک موضوع به جای مجمع عمومی آن).

سپس، یک هفته قبل از کنگره، کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در توییتی علناً ​​تهدید کرد که جبرئیل رجوب، رئیس اتحادیه فوتبال فلسطین (PFA) و کمیته المپیک آن را در صورتی که از درخواست خود برای اخراج اسرائیل از فیفا صرف‌نظر نکند، زندانی خواهد کرد. این تهدید وقیحانه با تصویر فتوشاپی رجوب با لباس ورزشی زندان و توپ فوتبال همراه بود. در توییت کاتز آمده: « اگر او متوقف نشود، ما او را در موکتا زندانی می‌کنیم تا به تنهایی بین دیوارهای زندان فوتبال بازی کند».

تهدید مقامات ورزشی فلسطین

علی‌رغم این رسوایی عظیم، اسرائیل به نحوی موفق شد تا از طرح موضوع فلسطین در فیفا جلوگیری کند و آن را به شورای فیفا بسپارد. تاریخ آن شورا برای 20 ژوئیه تعیین شد، اما در آخرین لحظه، آن جلسه هم لغو شد و فرصت فلسطینی‌ها جهت طرح موضوع نسل‌کشی ادامه‌دار غزه در این حوزه از آن‌ها سلب شد. احتمالاً فیفا این کار را به منظور جلوگیری از ایجاد نتیجه‌ای شرم‌آور برای اسرائیلی‌ها یک هفته قبل از شروع المپیک انجام داده است. به گفته رسانه‌های اسرائیلی، جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا «قبلاً هم از اسرائیل حمایت کرده بود» و همتای اروپایی او در یوفا نیز «قول داد هیچ‌گونه تحریمی شامل رژیم صهیونیستی نشود».

کرانه باختری

حتی اگر بخواهیم کوهی از شواهد علیه متهم را هم نادیده بگیریم، مدت‌هاست که زمینه‌های زیادی برای اخراج اسرائیلی‌ها از ورزش‌های بین‌المللی وجود دارد. مقررات فیفا به صراحت بیان می‌کند که استقرار باشگاه‌های فوتبال در قلمرو دیگری برای فدراسیون‌ها ممنوع است. این فقط یک تخلف ورزشی ساده نیست. طبق قوانین بین‌المللی، اسرائیل به‌ طور غیرقانونی کرانه باختری، که شامل سرزمین‌هایی می‌باشد که در سطح بین‌المللی به عنوان سرزمین فلسطینی‌ها به رسمیت شناخته شده را اشغال کرده است.

دیوان بین‌المللی عدالت هم اخیراً حکم داد که اسرائیل و 700,000 شهرک‌نشین غیرقانونی آن باید آن‌جا را ترک کنند. قطعنامه‌های 242 و 497 شورای امنیت سازمان ملل متحد صریحاً به اسرائیل دستور داده که از سرزمین‌های اشغالی (کرانه باختری، بیت‌المقدس و بلندی‌های جولان) عقب‌نشینی کند و الحاق غیرقانونی این سرزمین‌ها را «باطل و بلااثر» اعلام کرد. قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل از نظر قانونی لازم الاجرا هستند. اما اسرائیل آن‌ها را نادیده گرفته و بدون هیچ مجازاتی به کشتار فلسطینیان ادامه می‌دهد.

واضح است که در مورد ورزشکاران اسرائیلی استانداردهای دوگانه‌ای وجود دارد. علی‌رغم حضور در ارتش و حمایت علنی از نسل‌کشی در غزه، آن‌ها اجازه دارند در ورزش‌های بین‌المللی شرکت کنند. در همین حال، ورزشکاران روسی و بلاروسی که اکثریت آن‌ها هرگز برای حمایت از جنگ در اوکراین چیزی نگفته‌اند و به دولت یا ارتش هم وابسته نیستند، تحریم و به خانه فرستاده شدند.

ورزشکاران اسرائیلی به وضوح، قوانین بی‌طرفی را با آمیختن ورزش با سیاست نقض می‌کنند. آن‌ها به خاطر هیچ یک از این رفتارها مورد توبیخ قرار نگرفته‌اند که این، نشان‌دهنده حمایت کامل از نهادهای ورزشی اسرائیل است. باشگاه‌های فوتبال آشکارا با ارتش اسرائیل ارتباط دارند. غذا، آذوقه، پذیرایی، و تبلیغات طرفدارانه جنگ در رسانه‌های اجتماعی را تامین می‌کنند. آن‌ها حتی اسرائیلی‌ها را تشویق می‌نمایند که به ارتش بپیوندند. بازیکنان فوتبال آن‌ها به دیدار مجروحان نظامی در بیمارستان می‌روند، با آن‌ها عکس می‌گیرند و باشگاه‌ها مراسم یادبود برای بزرگداشت سربازان کشته‌شده ارتش اسرائیل برگزار می‌کنند.

اسرائیل همچنین ورزشکاران فلسطینی را می‌کشد و تجهیزات ورزشی آن‌ها را از بین می‌برد، در حالی که به طور غیرقانونی صاحب باشگاه‌های فوتبال آن‌ها در سرزمین‌های فلسطین اشغالی در کرانه باختری است. فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک نیز در زمانی که علیه روس‌ها موضع سیاسی اتخاذ کردند، تصمیم گرفتند سیاست و ورزش را با هم ترکیب کنند. با این حال، آن‌ها با وجود شواهد فراوان علیه ورزشکاران اسرائیلی، در تلاش برای حفظ وجهه عمومی اسرائیل، از اتخاذ موضع سیاسی در مورد غزه خودداری می‌کنند. فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک با انجام ندادن هیچ کاری، در نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط اسرائیل شریک هستند و این رژیم را در کشتن ورزشکاران فلسطینی جسورتر کرده‌اند.

فلسطین به خاطر دخالت اسرائیل در ورزش این کشور، هیچ تیم فوتبالی ندارد!

منابع

By Richard Medhurst, 2024. Meet Israel's Olympic Team: The IDF Soldiers Who Support Genocide

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *