حمايت اهل قلم از فلسطين
شماری از نویسندگان برجسته دنیا، در زمره حامیان فلسطین هستند. مثلاً :
- «ارونداتی روی(Arundhati Roy)» نویسنده رمان معروف «خدای چیزهای کوچک: «در طول این دههها، قیامها، جنگها و انتفاضهها وجود داشته است. دهها هزار نفر جان خود را از دست دادند. توافقنامهها و معاهدات امضا شده، آتشبس اعلام و نقض شده است، اما خونریزی به پایان نمیرسد و فلسطین همچنان به طور غیرقانونی در اشغال است.»
- «آلیس واکر(Alice Walker)» نویسنده رمان «رنگ ارغوانی» و برنده جایزه «پولیتزر» (معتبرترین جایزه روزنامهنگاری در دنیا): «تحریم فرهنگی مؤسسات اسرائیل (نه افراد) تنها گزینه باقیمانده برای هنرمندانی است که نمیتوانند ظلمهای غیرانسانی را که اسرائیل هر روز به مردم فلسطین وارد میکند، تحمل کنند.»
- «نائومی کلاین(Naomi Klein)» نویسنده نشریه نیویورکتایمز و کتابهای «بدون نشان» و «دكترين شوك»: «وقتش است! زمان زیادی گذشته! بهترین استراتژی برای پایاندادن به اشغال خونین فزاینده، این است که اسرائیل هدف جنبش جهانی قرار گیرد که به آپارتاید در آفریقای جنوبی پایان داد.»
- «میشل الکساندر(Michelle Alexander)» نویسنده رمان «جیم کرو جدید»: «ما باید اقدامات اسرائیل را محکوم کنیم؛ تخلفات بیامان از قوانین بینالمللی، ادامه اشغال کرانه باختری، بیتالمقدس شرقی و غزه، تخریب خانهها و مصادره زمینها. ما باید در قبال رفتاری که با فلسطینیها میشود، فریاد بزنیم!»
- «اهداف سویف» نویسنده رمان «در چشم خورشید»: «گرفتن پول دولت اسرائیل و رفتار با آن، به عنوان حامی متمدن هنر و فرهنگ، در حالی که میکشد و شکنجه میکند و بین فلسطینیها جدایی میاندازد، کمک و حمایت از آن، در جنایاتش است.»
- «تجو کول(Teju Cole)» نویسنده رمان «شهر آزاد»: «فلسطینیها باید تمام زندگی خود را صرف مذاکره در مورد چیزی کنند که اصلاً نباید قابل مذاکره باشد! آزادی ورود و خروج از کشور، حق تعیین سرنوشت، حمایت برابر زیر نظر قانون.»
- «یان بنکس(Iain Banks)» نویسنده رمان علمی تخیلی «کارخانه زنبور»: «جنبش بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل (BDS) كه با هدف «عدالت برای مردم فلسطین» ايجاد شده، یکی از مواردی است که امیدوارم هر فرد شایسته و عادلی از آن حمایت کند. این مردم، مردم ما هستند و ما برای مدت طولانی به رنج آنها پشت کردهایم.»1
حمایت 500 نویسنده از فلسطين
در پی اقدامات غیرانسانی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان مثل شکنجه، آپارتاید، نسلکشی، بیعدالتی، ساخت دیوار حائل، مجازات بدون محکومیت، شهرکسازی غیرقانونی، حملات نابودکننده، انحلال ملت فلسطین، تخریب خانهها، ارعاب پیدرپی، دزدی زمین، جداسازی فلسطینیان، قتلهای فراقانونی و…، نویسندههای جهان در سالهای گوناگون از فلسطین حمایت کردهاند که در ادامه با شرح مختصر آمده است:
- خیزشی با عنوان «زمان شکستن سکوت درباره فلسطین فرا رسیده است» در سال 2019 جریان یافت.
- 253 نویسنده و صدها نفر دیگر فراخوان دادخواست برای آزادی شاعر، «درین تاتور»، از حبس خانگی با شعار «شعر جرم نیست» در سال 2016 را امضا نمودند.
- بیش از 100 هنرمند (34 نویسنده و 66 امضا کننده دیگر)، طی نامهای، رژیم اسرائیل را در سال 2015 بایکوت فرهنگی کردند.
- شخصیتهای مهم ایرلندی (2 نویسنده و 11 امضاکننده دیگر) نامه سرگشاده بایکوت رژیم اسرائیل را در سال 2016 امضا نمودند.
- 199 نویسنده و 17 نفر دیگر در سال 2016، نامهای با عنوان «شریک اسرائیل نشوید!» به مرکز آمریکایی قلم نوشتند.
- یک نویسنده و 11 نفر دیگر در سال 2014، از اعتراض «گریس لی باگز» و «دنی گلوور» به نمایش فیلم در تلآویو حمایت کردند.
- 11 نویسنده و 42 نفر دیگر در سال 2014 در دفاع از فلسطین، طوماری را امضا کردند.
- نائومی کلاین در سال 2009 گفت: «دیگر بس است! اکنون، زمان بایکوت میباشد!»
- فراخوانی برای اقدام علیه صهیونیسم، از سوی فمینیستهای بومی و زنان رنگینپوست در سال 2011 منتشر شد که پای آن را 5 نویسنده و 6 نفر دیگر امضا کردند.
- يان بنكس در سال 2013 جریانی را با عنوان «چرا من از بايكوت فرهنگي اسرائيل حمايت ميكنم؟» به راه انداخت.
- 75 نویسنده و 129 نفر دیگر، طوماری را با عنوان «بايكوت اسرائیل شاید راهی برای صلح باشد» در سال 2006 امضا کردند.
- موجی با عنوان «چرا از کمپین آمریکایی بایکوت فرهنگی دانشگاهی اسرائیل حمایت میکنید؟» در سال 2009 به راه افتاد.
- 19 نویسنده طی نامهای با عنوان «اسرائیل، لبنان و فلسطین» در سال 2006 صهیونیسم را محكوم کردند.
بدین ترتیب، مجموعاً بیش از 500 نویسنده مهم دنیا در برابر نقض حقوق بشر در فلسطین موضع گرفتهاند.2
حمایت بازیکنان فوتبال آمریکایی از فلسطین
یکی از گروههای حامی فلسطین در دنیا، عدهای از سلبریتیها و بازیکنان لیگ حرفهای فوتبال آمریکا هستند؛ قشری که اغلب در تورهای تبلیغاتی تحت حمایت دولت، به سرزمينهاي اشغالي فلسطين دعوت میشوند. به عنوان مثال، در سال 2017، «مایکل بنت»، بازیکن سرشناس فوتبال آمریکایی، در سال 2017، دعوت دولت برای سفر به مناطقِ فلسطینیِ تحت اشغال رژيم اسرائیل را رد کرد و 6 بازیکن دیگر را هم ترغیب نمود که به سرزمينهاي اشغالي سفر نکنند. او درباره نپذیرفتن این دعوت گفت: «من به اسرائیل نمیروم. من میخواهم صدایی باشم برای بیصدایان! بنابراین، نمیتوانم با اینگونه سفرکردن به اسرائیل، به هدف خود برسم.»
داستان حمله اسرائیل و روند گسترش این سرزمین از قدیم تا کنون بسیار قابل توجه و دیدنی است…
بدون دیدگاه