دانشگاه در خدمت آپارتاید

دانشگاه‌های اسرائیل روابط بسیار نزدیکی با نهادهای نظامی و سازندگان تسلیحات این رژیم دارند. جالب است بدانید که آن‌ها از همین راه، در نقض حقوق فلسطینیان و ارتکاب جنایت آپارتاید، با رژیم شریک می‌شوند. خدمات دانشگاه‌های اسرائیل به آپارتاید عبارتند از:

  • مشارکت در استعمار سرزمین فلسطین و جا‌به‌جایی اجباری ساکنان: مثلاً دانشگاه تل‌آویو در بالادست روستای خالی از سکنه فلسطینی شیخ مووانیس بنا شد؛ جایی که در آن، مراسم بزرگداشت پاکسازی قومی فلسطینیان در سال 1948 را سرکوب می‌کنند. همچنین، دانشگاه عبری که در شرق قدس اشغالی قرار گرفته است، با پلیس اسرائیل در نظارت و آزار اهالي فلسطيني محله عیسویه مشارکت می‌كند. علاوه بر اين‌ها، دانشگاه اربیل نيز در شهرك غيرقانوني اسرائيلي اربيل در كرانه باختري ساخته شده است.
  • میزباني از برنامه‌های تبلیغاتی و پروپاگاندای رژیم اسرائیل و سركوب برنامه‌های انتقادی ضد آن: دانشگاه حیفا مدرک تحصیلی یک دانشجوی کارشناسی ارشد که در مورد کشتار فلسطینیان طنطوره در سال 1948 تحقیق می‌کرد، لغو نمود و بدين ترتيب، خود را به عنوان نماد سرکوب گسترده آزادی پژوهش و تحقیقات انتقادی در دانشگاه‌های اسرائیل به جهانيان معرفي كرد. همچنین، این دانشگاه میزبان برنامه آنلاین سفیرانی است که دانشجویان را برای تبدیل‌شدن به «حامیان دیجیتال اسرائیل» آموزش می‌دهند. انجمن رؤساي دانشگاه در اسرائیل، اين برنامه را علیه جنبش «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» (BDS)، رهبری و هماهنگی می‌کند.
  • توسعه تئوری نظامی رژیم اسرائیل و ارتقاء‌ صنایع اطلاعاتی و تسلیحاتی آن: دانشگاه تل‌آویو استراتژی‌های نظامی را توسعه و ترویج می‌دهد. يكي از اين استراتژي‌ها، «دکترین ضاحیه» است. طبق این استراتژی، زیرساخت‌های غیرنظامی مورد هدف قرار مي‌گيرد تا فرآیندهای بازسازی طولانی و پرهزینه بر آن تحميل گردد. به علاوه، دانشگاه تخنیون یک صندوق سرمایه‌گذاری را با مشارکت سرویس اطلاعات رژيم اسرائیل (شین‌بیت)، از توسعه شرکت‌های نوپا و تخصصی در تکنولوژی‌های اطلاعاتی و هوش مصنوعی حمایت می‌کند. اين دانشگاه وظیفه دارد تا روي توسعه برند‌های صنعت نظامی اسرائیل و تجاری‌سازی آنان در کشورهای دیگر فعالیت داشته باشد.
  • سود‌بردن از روابط نزدیک با ارتش رژيم اسرائيل و شرکت‌های تسلیحاتی چند‌ملیتی؛ دانشگاه‌های بار ایلان و تخنیون در توسعه ماشین‌های جنگی بدون راننده، ماشین‌آلات و ادوات سنگینی که برای جنایات جنگی، مثل از ‌بین ‌بردن خانه‌ها به کار برده می‌شود، با ارتش رژيم اسرائيل همکاری می‌کنند. همچنين، دانشگاه بن‌گوريون به همراهي دو دانشگاه ياد‌شده، در يك پروژه رباتیک تحت حمايت و بودجه وزارت دفاع اسرائیل و وزارت دفاع ایالات متحده آمريكا مشارکت دارند که نمونه‌ای از دیکته‌کردن اولویت‌های نظامی به تحقیقات دانشگاهی است.
  • انجام فرآیند سربازگیری و آموزش سربازان برای ارتش رژيم اسرائیل: دانشگاه‌های تل‌آویو، عبری، حیفا و بن‌گوریون به سربازان دانشجویی که در حمله نظامی به غزه در سال 2014 شرکت کرده بودند، مزایای ویژه و بورس تحصیلی اعطا کردند. در اين ميان، دانشگاه حیفا دربردارنده سه دانشکده آموزش نظامی است؛ همچنین بیشترین تعداد پرسنل نظامی و امنیتی رژيم اسرائیل را ثبت‌نام می‌کند و برنامه کارشناسی متناسبي را با نیروی دریایی اين رژيم ارائه می‌نمايد. دانشگاه عبری نيز میزبان برنامه‌های نخبه‌پروري ارتش اسرائیل، يعني «تالپيوت» و «هواتزالوت» است که دانشجويان را در واحدهای نظامی نخبه و رشته‌های اطلاعاتی استخدام می‌كند.
  • اعمال نژاد‌پرستي و تبعيض عليه دانشجویان، هیأت علمی، اساتید و کارمندان فلسطینی‌تبار دانشگاه‌های اسرائیل: با وجود اينكه فلسطينيان، يك ‌پنجم جمعيت مناطق اشغال‌شده فلسطين را تشكيل مي‌دهند، اما به‌ خاطر سياست‌هاي تبعيض‌آميز رژيم اسرائيل، سهم‌شان از مجموعه اعضاي هیأت علمی دانشگاه‌های اسرائیلي، فقط کمتر از 4 درصدِ افراد، در سال 2020 بوده است.
استعمار سرزمین فلسطین
آموزش سربازان برای ارتش رژيم اسرائیل

نژاد‌پرستي در فضاي دانشگاهي صهيونيست‌ها به حدي شديد است كه دانشگاه تل‌آويو در سال 2016، کارکنان خود را از صحبت‌کردن با زبان عربی در گفت‌و‌گوهای تلفنی، در مرکز تماس اين دانشگاه، منع كرده است!

همچنين، در سال 2022، دانشجويان فلسطيني دانشگاه عبري به علت خواندن سرودهاي عاميانه عربي در صحن اين دانشگاه، آن هم در خارج از زمان كاري، توسط نيروي پليس، دستگير شده‌اند. در مجموع، 40 درصد از دانشجویان فلسطینی که در يك نظر‌سنجی شرکت کردند، گزارش دادند که نژادپرستی را از سوی دانشجویان دانشکده تجربه کرده‌اند. آن‌ها همچنین به دلیل خدمت‌نکردن در ارتش اسرائیل، از دسترسی به بورسیه‌ها یا خوابگاه دانشگاه محروم شده‌اند.1

شراکت دانشگاه‌های اسرائیلی در جنایت‌های مختلف این رژیم باعث شده است تا فعالان فلسطینی، خواهان تحریم مؤسسات دانشگاهی اسرائیلی باشند. خواسته‌ای که در راستای جنبشی گسترده‌تر برای تحت فشار قراردادن اسرائیل و رعایت قوانین بین‌المللی است.

دست‌درازی به کشورهای همسایه و غارت سرزمین اشغالی در مدت زمان نه‌چندان طولانی توسط اسرائیل…

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *