سانسور كه همان سرکوب گفتار، ارتباطات عمومی یا سایر اطلاعات است، بارها و بارها، توسط جریان قدرت در جهان علیه مردم کشورها به كار رفته است؛ به گونهاي كه به واسطه آن، جنایات جنگی، شرايط غیر انسانی و اعتراضات مردمی بارها انكار و كتمان گرديده است. عمدهترين نوع سانسور در حوزه رسانه اتفاق ميافتد؛ چیزی که تبدیل به یکی از ابزارهای بیرحمانه در دست قدرتمندان شده است!
نابرابري آفلاين، سانسور آنلاين
گاهي نابرابري به دور از چشمهاي جهانيان و اصطلاحاً بهصورت آفلاين در جوامع اتفاق ميافتد و چيزي كه باعث ميشود آن بيعدالتي، بيش از پيش، ديده نشود و بر سر زبانها نيفتد و يا حتي بهگونه ديگري جلوه كند، نحوه محدودیت آن در رسانه و سانسور آنلاین آن است! در ادامه نمونههایی از سانسور مردم در جوامع را مطالعه میکنید.
سانسور جامعه زنان بومی استراليا
يكي از نابرابریها عليه زنان بومی در استرالیا، اين است كه آنان 80 برابر بیشتر از زنان غیربومی احتمال تجربه خشونت را دارند. در اين جامعه، فيسبوك 4 بار فعالیت «سلست لیدل»، نویسنده استرالیایی را به خاطر اجراي یک نمایشنامه کمدی با حضور زنان بومی استرالیایی، ممنوع کرد و از اين طريق، مرتكب سانسور رسانهاي زنان بومي استراليا شد.
سانسور جامعه آمریکاییهای سیاهپوست
سیاهپوستان در آمریکا، 3 برابر بیشتر از سفیدپوستان آمریکایی احتمال دارد كه توسط پليس اين كشور كشته شوند، اما فيسبوك بارها و بارها اين بيعدالتي عليه سياهپوستان آمريكايي را مورد سانسور قرار داده؛ به گونهاي كه اعتراض بسياري از مردم و گروهها را برانگيخته است؛ مثلاً، در سال 2017، ائتلافی از 77 سازمان عدالت اجتماعی و نژادی به فیسبوک درباره سانسور کاربران رنگینپوست آن و حذف تصاویر مربوط به نژادپرستی نامه نوشتند.
سانسور جامعه معترضان خط لوله داکوتا
در جريان اعتراض به خط لوله داکوتا، حداقل 739 نفر بین آگوست 2016 و فوریه 2017 بازداشت شدند، اما فیسبوک فیلم دستگیری دستهجمعی معترضان به ساخت خط لوله داکوتا را سانسور کرد.
سانسور جامعه آمریکاییهای بومی
نسلی از کودکان بومی آمريكايي، نام اصلی خود را به دلیل قانون دیوید (1887) از دست دادند. مردم بومی آمريكا مجبور بودند تا برای مالکیت زمین، نامهای مسیحی انتخاب کنند. سانسور بوميان آمريكا تا حدي پيش رفت كه نام «شین کریپینگ بیر»، بومی آمریکایی ساکن ایالت اوکلاهما، بهدلیل اینکه به معنای «خرس خزنده» بود، توسط پلتفرم فیسبوک، جعلی اعلام و از آن اخراج شد!
جامعه روهینگیا در میانمار
از آگوست 2017 تا ژانویه 2018، 688000 روهینگیايي به دلیل تشدید خشونتهای دولتی در دهههای گذشته (نسلکشی طولانیمدت) از میانمار گریختند، اما فيسبوك اين حملات را سانسور كرد. در سپتامبر 2017، چندین فعال روهینگیایی گزارش دادند که پستهای آنان حذف، یا اکانتهایشان در فیسبوک، بعد از بهاشتراکگذاشتن اطلاعاتی درباره حملههای روهینگیا مسدود شده است.
سانسور جامعه فلسطینیها
يكي از موارد نابرابري عليه فلسطينيان، تحتبازداشتبودن 26 خبرنگار فلسطینی بهصورت موقت، از می 2017، توسط رژيم صهيونيستي بوده است. فقط چند روز پس از ملاقات مسئولین اسرائیلی و فیسبوک در سال 2017، اين پلتفرم وجود اين نابرابري را انكار كرد. فيسبوك پروفایل 7 خبرنگار برجسته فلسطینی را حذف کرد و اعلام نمود که این کار یک اشتباه سهوی بوده است!
يكي ديگر از موارد سانسور عليه فلسطينيان، بازداشت 200 تن از آنان از اکتبر 2015 تا می 2017 توسط رژيم اسرائيل است؛ آن هم فقط به بهانه انتشار پستهای تحریکآمیز در شبکههای اجتماعی. در سال 2017، مقامات اسرائیلی ادعا کردند که با فیسبوک توافقی داشتند که در نتیجه آن، این پلتفرم، 95 درصد درخواستهای مقامات اسرائیلی برای حذف محتوای معارض با منافع این رژیم را قبول کرده است. اما فیسبوک طي يك سانسور رسانهاي، وجود چنين توافقي را رد کرد!
داستان نژادپرستی اسرائیلیها در کنار ظلم به مردم فلسطین در سرزمین اشغالی بسیار شنیدنیه…
بدون دیدگاه