نقض حقوق بشر اسرائیلی از دریچه ورزش

یکی از حقوق ملت فلسطین که توسط رژیم اشغالگر قدس نقض گردیده، در زمینه ورزش است. اما فکر می‌کنید اخلال اسرائیلی‌ها در ورزش فلسطین چگونه است؟

تیم فلسطینی که می‌توانست باشد، اما نيست!

گرچه رشته ورزشی فوتبال از محبوبیت بالایی در میان فلسطینیان برخوردار است، اما ظلم اسرائیلی‌ها، توانایی آن‌ها را برای این ورزش زایل کرده است. رژیم اسرائیل در 56 مورد علیه فوتبالیست‌های فلسطینی، نقض حقوق بشر را مرتکب شده است که برخی از این موارد عبارتند از:

  • 26 مورد ایجاد ممنوعیت برای سفر فوتبالیست‌ها، مانند «کرم زیدان» 13 ساله در ژوئیه 2016؛
  • 12 مورد صدمه‌زدن به فوتبالیست‌ها از طریق بمباران، مانند «محمد دحلان» 28 ساله در آگوست 2014، «ابراهیم خطاب» 9 ساله در ژوئیه 2014، «محمد البید» 27 ساله در ژوئیه 2014، «احد زاکوت» 49 ساله در ژوئیه 2014؛
  • 11 مورد صدمه‌زدن به فوتبالیست‌ها از طریق تیراندازی، مانند «محمد عبید» 23 ساله در مارس 2018، «ساجی درویش» 18 ساله در مارس 2014، «ناصر جوهر» 19 ساله در ژانویه 2014، «آدم حلبیه» 17 ساله در ژانویه 2014؛
  • 9 مورد بازداشت‌کردن فوتبالیست‌ها، مانند «محمد نمر» 17 ساله در سپتامبر 2007، «محمد سرسک» 22 ساله در ژوئیه 2009، «عمر ابورویس» 23 ساله در فوریه 2012؛
  • 9 مورد قطع عضو فوتبالیست‌ها، مانند «محمد دحلان»، «ابراهیم خطاب» ، «محمد البید».1
دخالت در ورزش فلسطین
نقض حقوق بشر اسرائیلی

نادیده گرفتن اقدامات غیرقانونی اسرائیل، توسط فیفا

یکی دیگر از موارد نقض حقوق بشر درباره ورزش فلسطین، غصب اراضی فلسطینیان برای ساخت اماکن ورزشی و باشگاه‌ها توسط صهیونیست‌ها است. طبق قوانین فیفا، فدراسیون‌های ملی فوتبال، مجاز به میزبانی مسابقات در قلمرو کشوری دیگر، بدون کسب اجازه آن نیستند. اما اسرائیلی‌ها در شهرک‌های غیرقانونی که روی زمین‌های فلسطینیان ساخته‌اند، اتحادیه فوتبال اسرائیل و شش باشگاه ورزشی عضو آن را ایجاد کرده و در آن‌ها بازی می‌کنند.

کوتاهی فیفا نسبت به اقدامات غیرقانونی رژيم اسرائیل در حالی اتفاق می‌افتد که این فدراسیون بین‌المللی، قانون یاد‌شده را در مورد کشورهاي دنيا اجرایی کرد و به روسیه اجازه برگزاری مسابقات در کریمه بدون موافقت اوکراین را نداد. فیفا تصمیم‌گیری درباره تیم‌های شهرک‌های غصبی رژیم اسرائیل را چندین‌بار به تأخیر انداخته و از این طریق، عدالت برای فوتبال فلسطین را نادیده گرفته است. تأخیرات چند‌باره فیفا در این موضوع به شرح ذیل است:

  1. می ۲۰۱۵ : فیفا به جای اعمال مستقیم قوانین خود علیه تیم‌های شهرک‌های غصبی رژیم اسرائیل، کمیته‌ای را برای بررسی این موضوع تشکیل داد.
  2. می ۲۰۱۶ : این کمیته، مهلت یک ‌ساله خود برای بررسی این موضوع را تمدید كرد.
  3. اکتبر ۲۰۱۶ : شورای فیفا تشکیل جلسه داد و تصمیم‌گیری در مورد تیم‌های شهرک‌های غصبی را به جلسه بعدی موکول نمود.
  4. ژانویه ۲۰۱۷ : فیفا بار دیگر تصمیم‌گیری درباره این موضوع در جلسه شورا را به تعویق انداخت.
  5. می ۲۰۱۷ : در کنگره فیفا، رئیس فیفا جلوی اقدام علیه باشگاه‌های شهرک‌های غصبی اسرائیلی را گرفت و مجدداً برای به ‌تعویق ‌انداختن موضوع اقدام نمود.

تأخیرات پی‌در‌پی فیفا برای اعمال ضوابط وضع‌شده از سوی خودش، آن‌چنان مضحک است که دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: «مشخص نیست [فیفا] به چه علت، یک سال دیگر نیاز دارد تا تصمیم بگیرد که آیا از قوانین خودش پیروی کند یا نه!!!»2

اواخر سپتامبر سال ۲۰۲۳، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداخت!

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *