حماس در 7 اکتبر 2023 «عملیات طوفان الاقصی» را به رهبری فرمانده نظامی خود، «محمد ضیف»، اجرا کرد. در همان روز، نتانیاهو به اصطلاح «وضعیت آمادگی برای جنگ» را اعلام، و رسماً جنگ غیرقانونی را علیه فلسطین آغاز نمود. در واقع، دولت فعلی مستقر در اسرائیل، خود را متعهد به دستیابی به اهداف طرح «اسرائیل بزرگ» و «سرزمین موعود»، که همان سرزمین مقدس یهودیان است، می‌داند. هدف بنیامین نتانیاهو، رسمی کردن و قطعیت بخشیدن به «پروژه استعماری اسرائیل»، برای تصاحب و اشغال تمام سرزمین‌های فلسطینی است. موضع او که در ادامه آمده، شامل اشغال کامل سرزمین‌ها و همچنین اخراج تمام مردم فلسطین از وطن خودشان است. او می‌گوید:

«این موضوع از خطوط مقدم این دولت به رهبری من است: قوم یهود حق انحصاری و غیرقابل انکار بر تمام مناطق سرزمین اسرائیل دارند. دولت من شهرک‌سازی‌ها را در تمام نقاط سرزمین اسرائیل در جلیل، نقب، جولان، یهودیه و سامره، گسترش و توسعه خواهد داد».

طرح اسرائیل بزرگ

روز نکبت برای تاریخ و مردم فلسطین

75 سال پیش در 13 مه 1948، فاجعه انسانی در فلسطین روی داد که «نکبت» نام گرفت. سازمان ملل طی یک گزارش در سال 2018، اعلام کرد سرزمین‌های فلسطین با اقتصادی در حال سقوط، آمار 70 درصدی بیکاری جوانان، آلودگی شبکه آب آشامیدنی به طور گسترده و سیستم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی از هم پاشیده، غیرقابل سکونت شده بود. اما اکنون اسرائیل تحت رهبری نتانیاهو، طرح الحاق و اشغال بخش‌های بزرگی از خاک فلسطین را «در حالی که ساکنان فلسطینی را به وضعیت محرومیت و انزوای شدید کشانده» ادامه می‌دهد.

در حقیقت، ایجاد وضعیت فقر و محرومیت شدید و فروپاشی اقتصادی، ابزار صهیونیست‌ها برای اخراج و بیرون راندن فلسطینیان از سرزمین خودشان و بخشی از فرآیند اشغال تمام مناطق فلسطین است. در صورت موفقیت‌آمیز بودن این اقدام، اسرائیل تمام سرزمین‌هایی را که در طول جنگ 1967 به دست آورده بود، از جمله تمام بلندی‌های جولان، اورشلیم (قدس اشغالی) و اکثر سرزمین‌های دیگر فلسطینی، از جمله بهترین منابع آب و زمین‌های کشاورزی آن را، تصاحب خواهد کرد. بنابراین کرانه باختری هم به همان وضعیت مشابه در نوار غزه، منزوی خواهد شد؛ همچنین بدون هیچ‌گونه ارتباط با جهان خارج، و توسط نیروهای نظامی اسرائیلی و شهرک‌های آنان محاصره می‌شود.

نقض حقوق بشر در فلسطین و سکوت غرب

حقوق بشر در مورد فلسطین کاربرد و معنایی ندارد. کنگره آمریکا که تحت کنترل و نفوذ صهیونیست‌ها می‌باشد هم، فرمانبرداری بی‌قید و شرط خود را این‌گونه نشان داد: «در 19 ژوئیه 2023 کنگره ایالات متحده در یک جلسه مشترک ویژه میزبان اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل بود. در این جلسه تمام دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان 29 بار او را تشویق کردند».

طرح «اسرائیل بزرگ» تعدادی دولت نیابتی ایجاد خواهد کرد که بخش‌هایی از لبنان، اردن، سوریه، صحرای سینا و همچنین بخش‌هایی از عراق و عربستان سعودی جزو آن هستند و فلسطین به کل نابود شده است! وضعیت اسفبار این کشور به شدت دردناک بوده و این درد با اقدامات قدرت‌های غربی در نادیده گرفتن، محو و پاکسازی عجیب آن دو برابر می‌شود. موارد مطروحه در این نوشته، مربوط به شکل‌گیری طرح «اسرائیل بزرگ»، به عنوان سنگ‌بنای جناح‌های قدرتمند صهیونیستی در دولت فعلی نتانیاهو، حزب لیکود، و همچنین در نهاد نظامی و اطلاعاتی اسرائیل است.

ایالات متحده، همراه همیشگی اسرائیل

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه 2017 بر حمایت خود از شهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیل تاکید کرد. دولت ترامپ حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را هم به رسمیت شناخت. اکنون نیز کل کرانه باختری به طور رسمی به اسرائیل می‌پیوندد. در دولت بایدن، علی‌رغم تغییرات لفظی و ظاهری در قرائت سیاسی، واشنگتن همچنان حامی برنامه‌های اسرائیل در الحاق کل دره رود اردن و همچنین شهرک‌های غیرقانونی در کرانه باختری است.

از تجزیه کشورهای غرب آسیا، تا کردستان آزاد

شایان توجه است که طرح اسرائیل بزرگ صرفاً یک پروژه صهیونیستی برای منطقه خاورمیانه نیست، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود، و هدف راهبردی آن گسترش هژمونی آمریکا و تجزیه تمام کشورهای غرب آسیا است. در این راستا، راهبرد واشنگتن شامل بی‌ثبات‌سازی و تضعیف قدرت‌های اقتصادی منطقه‌ای در خاورمیانه از جمله ترکیه و ایران می‌شود. این سیاست که در راستای طرح اسرائیل بزرگ اجرا می‌شود، مجموعه‌ای از اقدامات تفرقه‌انگیز و اختلاف‌افکن داخلی و منطقه‌ای است.

از زمان جنگ خلیج فارس (1991)، پنتاگون در تلاش برای ایجاد «کردستان آزاد» در بخش‌هایی از عراق، سوریه و ایران و همچنین ترکیه است. به گفته بنیانگذار صهیونیسم، تئودور هرتزل: «حوزه سرزمینی دولت یهود از رود مصر (نیل) تا فرات خط‌کشی شده». به گفته خاخام فیشمن (از اعضای مهم آژانس یهود): «سرزمین موعود از رود مصر (نیل) تا فرات امتداد دارد و بخش‌هایی از سوریه و لبنان را هم در بر می‌گیرد».

سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا

اسرائیل بزرگ و طرح سازمان جهانی صهیونیسم

با اتخاذ نگاهی جامع به رویدادهای منطقه که محاصره غزه هم جزئی از آن‌ها معرفی می‌شود، می‌توان دریافت که مواردی مثل حمله سال 2003 آمریکا به عراق، جنگ 2006 علیه لبنان، جنگ 2011 علیه لیبی، جنگ‌های جاری در سوریه و عراق و یمن، و حتی بحران‌های سیاسی در عربستان سعودی، تماماً در ارتباط نزدیک با طرح کلان صهونیست‌ها برای منطقه خاورمیانه است. در واقع پروژه «اسرائیل بزرگ»، تضعیف و تجزیه کشورهای عربی همسایه را به عنوان بخشی از پروژه توسعه‌طلبانه مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت ناتو و عربستان سعودی را در نظر داشته و به پیش می‌برد. در این راستا، نزدیکی عربستان و اسرائیل از دیدگاه نتانیاهو وسیله‌ای برای گسترش حوزه نفوذ اسرائیل در خاورمیانه و همچنین مقابله با ایران شناخته می‌شود. کاملاً واضح و روشن است که پروژه «اسرائیل بزرگ» با طرح امپریالیستی آمریکا در منطقه در یک جهت هستند.

نزدیک یک قرن پیش، طرح سازمان جهانی صهیونیسم برای ایجاد یک کشور یهودی شامل موارد زیر بود:

  • اراضی تاریخی فلسطین
  • جنوب لبنان تا منطقه صیدا و رودخانه لیتانی
  • بلندی‌های جولان سوریه، دشت حوران و درعا
  • کنترل راه آهن حجاز از درعا به امان در اردن و همچنین خلیج عقبه

برخی از صهیونیست‌ها البته مدعی تمام سرزمین‌های منطقه از رود نیل در غرب تا فرات در شرق که شامل تمام فلسطین، لبنان، غرب سوریه و جنوب ترکیه می‌باشد، بودند. این پروژه صهیونیستی حامی روند شهرک‌سازی یهودیان است. به طور گسترده‌، این برنامه شامل سیاست پاکسازی فلسطینی‌ها از سرزمین خودشان و الحاق کرانه باختری و غزه به اسرائیل نیز هست. پروژه «اسرائیل بزرگ» ایجاد مجموعه‌ای از کشورهای نیابتی، از جمله بخش‌هایی از لبنان، اردن، سوریه، صحرای سینا و همچنین بخش‌هایی از عراق و عربستان سعودی را هم در نظر دارد.

طرح یینون در دستور کار صهیونیست‌ها

بر اساس نظر مهدی داریوش ناظم‌الرعایا، در مقاله‌ای در سال 2011، «طرح یینون» (اسرائیل بزرگ) ادامه طرح استعماری بریتانیا در خاورمیانه و یک طرح راهبردی از سوی اسرائیل برای تضمین برتری منطقه‌ای این رژيم است. تاکید و هدف اعلام‌شده، بر این است که اسرائیل باید از طریق بالکانیزه کردن (تجزیه) کشورهای عربی اطراف، به کشورهای کوچک‌تر و ضعیف‌تر، به بازتنظیم نظم محیط ژئوپلیتیکی خود بپردازد. استراتژیست‌های اسرائیلی، عراق را بزرگترین چالش راهبردی خود، در میان دیگر کشورهای عربی می‌دانستند. به همین دلیل در این طرح، عراق به عنوان محور بالکانیزاسیون خاورمیانه و جهان عرب معرفی شد.

بر اساس مفاهیم کلی و پایه‌ای طرح یینون، استراتژیست‌های اسرائیلی، تقسیم عراق به یک کشور کردی و دو کشور عربی، یکی برای مسلمانان شیعه و دیگری برای مسلمانان سنی را در دستور کار خود قرار دادند. اولین قدم برای ایجاد این تقسیم‌بندی، جنگ بین عراق و ایران بود که بر اساس طرح یینون کلید خورد.

مجله آتلانتیک در سال 2008، و نشریه نیروهای مسلح ارتش آمریکا در سال 2006، هر دو به انتشار و ترویج نقشه‌هایی از منطقه پرداختند که کاملاً برگرفته از طرح یینون بودند. جدای از عراق تجزیه‌شده که طرح بایدن نیز به دنبال آن است، طرح یینون، تقسیم لبنان، مصر و سوریه را هم درنظر دارد. در کنار آن تجزیه ایران، ترکیه، سومالی و پاکستان هم در همین راستا در دستورکار صهیونیست‌ها قرار می‌گیرد. به علاوه، هدف دیگر طرح یینون تجزیه و بالکانیزاسیون کشورهای شمال آفریقاست و صهیونیست‌ها در نظر دارند که در این ناحیه، اقدامات خود را ابتدا از مصر شروع و سپس به سودان، لیبی و بقیه کشورها برسند.

تقسیم عراق

اجرایی شدن طرح اسرائیل بزرگ، برابر با تجزیه کشورهای عربی

طرح اسرائیل بزرگ، دو مقدمه اساسی دارد. اسرائیل برای حفظ موجودیت خود می‌بایست علاوه بر اینکه به به یک قدرت منطقه‌ای امپریالیستی تبدیل شود، باید با انحلال و تجزیه تمام کشورهای عربی، کل منطقه را به دولت‌های کوچک تقسیم کند. کوچک بودن اینجا به ترکیب قومی یا فرقه‌ای هر ایالت بستگی دارد. در نتیجه، امید صهیونیست‌ها این است که دولت‌های فرقه‌گرا به اقمار اسرائیل و البته منبع مشروعیت اخلاقی آن تبدیل شوند. البته این ایده جدیدی نیست و برای اولین بار در تفکر راهبردی صهیونیست‌ها ظاهر نشده است. در واقع، تکه تکه کردن همه کشورهای عربی به واحدهای کوچکتر در چشم‌انداز آن‌ها موضوعی تکراری به حساب می‌آید.

با در نظر گرفتن این موارد، جنگ‌های آمریکا و ناتو در سوریه و عراق بخشی از روند گسترش ارضی اسرائیل است. در این راستا، شکست تروریست‌های تحت حمایت آمریکا (داعش، النصره) توسط نیروهای سوری با حمایت روسیه، ایران و حزب‌الله، نیز عقب‌گرد و مانع مهمی در مسیر تحقق اهداف صهیونیست‌ها است.

بعضی از ورزشکاران اسرائیل علاوه بر حمایت از جنگ اسرائیل علیه غزه، به ارتش مهاجم اسرائیل هم پیوستن!

منابع

1
Watching Palestine Disappear

Watching Palestine Disappear, Dr. Paul Craig Roberts, September 12, 2023

2
Rima Najjar

Rima Najjar, Global Research, June, 7, 2020

3
Michel Chossudovsky

Michel Chossudovsky, September 19, 2023, October 8, 2023

4
-Israel Shahak and Michel Chossudovsky, 2024. “Greater Israel” Then and Now: The Zionist Plan for the Middle East
5
Michel Chossudovsky

-Michel Chossudovsky, Global Research, September 06, 2015, updated September 13, 2019

6
The Zionist Plan for the Middle East

The Zionist Plan for the Middle East -Translated and edited by Israel Shahak- The Israel of Theodore Herzl (1904) and of Rabbi Fischmann (1947)

7
Greater Israel

-“Greater Israel” consists in an area extending from the Nile Valley to the Euphrates.Stephen Lendman.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *