سیاست بالکانیزاسیون و دکترین تسلط کامل آمریکا
نفوذ سیاست بالکانیزاسیون (تجزیه کشورها) در راستای تکهتکه کردن دولتها به واحدهای کوچک در سرتاسر جهان از اوایل قرن بیست و یکم در حال گسترش است. شروع این جریان در ابتدا با استفاده از اعتراضات مردمی علیه دولتهای فعلی با اهدافی مثل دموکراسی، حقوق بشر، حقوق اقلیتها و سکولاریسم بود که جرقههای اولیه آن نیز از سوی انجمنهای حقوق مدنی ایجاد شد. تلاش برای تحقق چنین اقداماتی در خاورمیانه، با استفاده از همدستان و نفوذیهای داخلی از سوی غربیها، تمام نشده است. در واقع نکته اصلی اینجاست که هنگام موفقیت، غرب همانگونه که با صدام حسین و نوری المالکی در عراق رفتار کرد با آن همدستان داخلی هم رفتار خواهد کرد، و آنها را دور خواهد انداخت.
به یاد دارید که چگونه القاعده توسط ایالات متحده و ناتو به عنوان دشمن «درجه یک» معرفی شد؟! اما همین القاعده در کنار محور آمریکا و ناتو در سوریه تحت عنوان جبهه النصره و دیگر گروههای مرتبط، علیه حکومت بشار اسد میجنگیدند. در جای دیگر، گروه مجاهدین اسلامی لیبی مرتبط با القاعده که در فهرست گروههای تروریستی سازمان ملل متحد هم قرار دارد، به سرنگونی معمر قذافی و نابودی حکومت مستقل لیبی در جهت اهداف امپریالیسم کمک کرد. توجه داشته باشید که لیبی در رتبه اول از منظر شاخص انسانی سازمان ملل در کل قاره آفریقا قرار داشت!
طرح عجیب و خطرناک یینون چیست؟
جدا از بالکانیزه کردن عراق، «طرح یینون (Yinon Plan)» نیز به دنبال تقسیم لبنان، مصر و سوریه است. سرهنگ دوم رالف پیترز که به سمت معاونت رئیس ستاد اطلاعات ارتش آمریکا منصوب شده بود، در راستای اجرای این طرح، به بازترسیم نقشه خاورمیانه و گسترش آن تا بلوچستان، یکی از استانهای پاکستان پرداخته و این نقشه جدید را «مرزهای خونی» نامید.
بر اساس این طرح صهیونیستی که توسط اودد یینون، مشاور پیشین آریل شارون در سال 1982 میلادی مطرح شد، ایجاد کشور کردستان مستقل، نقشه موجود ترکیه، ایران و سوریه را در کنار نقشه رسمی عراق تغییر خواهد داد. عربستان سعودی و اردن نیز از طرح خاورمیانه جدید (یینون) مصون نخواهند ماند. بنا بر این طرح، یک کشور فلسطینی جدید در پادشاهی هاشمی اردن که به طور سنتی فلسطین بزرگتر در نظر گرفته میشود، پدید خواهد آمد. اسرائيل نیز تمام اراضي فلسطيني تحت قيوميت انگليس را در اختیار میگیرد. کرانه باختری، سرزمین شناختهشده محل زندگی فلسطینیها، مخزن آبهای شیرین زیرزمینی و دریای غزه هم دارای میدانهای گازی غنی است؛ بنابراین ایجاد کشور فلسطین مستقل هرگز تحقق نخواهد یافت.
جالب است بدانید تشکیلات خودگردان فلسطین نهادی ساختگی است، زیرا از سال 1948 عملاً فلسطینی وجود ندارد. اوباما در کنفرانس آیپک (AIPAC Conferenc) پس از انتخابش به عنوان نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2007، گفته بود که اورشلیم (قدس) به عنوان پایتخت جدانشدنی و همیشگی اسرائیل باقی خواهد ماند. از زمان روی کار آمدن اوباما، هر تلاشی برای گفتوگوهای صلح بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین برای تحقق راهحل دو کشوری، تنها یک توهم بوده؛ زیرا بدون در نظر گرفتن بیتالمقدس به عنوان پایتخت، فلسطینی هم وجود نخواهد داشت.
طرحی برای خاورمیانه جدید
بر اساس طرح یینون، خاندان هاشمی اردن باید به خانه سنتی خود در حجاز بازگردند. فرد هالیدی، نویسنده کتاب عربستان بدون سلاطین (Arabia Without Sultans)، بیان میکند: در پی ایجاد هرگونه تهدیدی برای انتقال جریان نفت عربستان به غرب (از سوی خاندان سلطنتی آل سعود)، تنها یک شبه جزیره عربی تجزیهشده که بخش شرقی آن تحت کنترل مستقیم نظامی ایالات متحده و بخش غربی شامل شهرهای مقدس مکه و مدینه تحت کنترل خاندان هاشمی میباشد، از این کشور باقی خواهد ماند.
نقشه تهیه شده توسط سرهنگ پیترز نیز نشاندهنده کشورهای مستقل در مناطق مرکزی و شرقی عربستان سعودی و همچنین یک کشور مقدس اسلامی در امتداد حجاز است. بالکانیزاسیون و تجزیه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به طور کلی، مطابق با دکترین «تسلط کامل و همهجانبه» پنتاگون به پیش میرود. هدف اصلی این دکترین، تسلط بر جهان در تمامی ابعاد استراتژیک، سیاسی، اقتصادی (کشاورزی و غیرکشاورزی)، فرهنگی و نظامی (متعارف و هستهای) است.
احساس خطر آمریکا و ایجاد پایگاههای خارجی
این برنامه در پی ظهور چین به عنوان یک قدرت جهانی که در اتحاد با روسیه در حال ظهور میباشد، و شکلگیری چندین بلوک چندجانبه مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای، که سیستم پولی غربی تحت حمایت قدرت نظامی آنها را به چالش کشیدهاند، از سوی آمریکاییها مطرح شده است. برای اجرای این طرح، پنتاگون مراکز فرماندهی را در سراسر جهان ایجاد کرده است؛ از جمله: مرکز فرماندهی اتحادیه اروپا (EU Command)، سنتکام، مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا و مرکز فرماندهی جنوبی ارتش آمریکا. این مراکز فرماندهی با بیش از ۸۰۰ پایگاه خارجی، به عنوان ستادهای اطلاعاتی برای هر منطقه خاص عمل میکنند و به توسعه و ارتقا منافع اقتصادی و استراتژیک آمریکا و غرب میپردازند.
بازگشت به مدرسه
یکی از لطمات سنگینی که طی اشغالگریهای رژیم اسرائیل، به کودکان فلسطینی وارد آمده است، بیبهرگی آنان از رفتن به مدرسه و بازماندن از تحصیل است. جابهجایی پناهندگان فلسطینی و آوارهبودن آنها، تأثیر مخربی بر ادامه تحصیل فرزندانشان گذاشته است. ۲۳۵۶۵۰ پناهنده فلسطینی در داخل سوریه، ۱۶۰۰ نفر در ترکیه، ۴۵۰۰۰ نفر در لبنان، ۱۰۰۰ نفر در غزه، ۶۰۰۰ نفر در مصر و ۸۰۰۰ نفر در اردن جابهجا شدهاند (تعداد پناهندههای فلسطینی جابهجاشده در مناطق تحت اشغال و کرانه باختری صفر است). مسأله تأثیر آوارگی بر تحصیل، درباره کودکان پناهنده فلسطینی در سوریه، به وضعیتی اضطراری تبدیل شده است؛ به گونهای که دو سوم کودکان پناهنده فلسطینی در سوریه، بهخاطر بستهشدن مدارس «اونروا» (UNRWA) از تحصیل بازماندهاند. تعداد این مدارس در سوریه، ۱۱۸ تاست که تا سال ۲۰۱۲، ۶۸ مدرسه به دلیل آسیب یا ناامنی بسته شده، ۱۰ مدرسه به عنوان سرپناه اضطراری برای افراد آواره در نظر گرفته شده و فقط ۴۰ مدرسه برای تحصیل کودکان فلسطینی گشوده است. کودکان فلسطینی بازمانده از تحصیل در سوریه، به لبنان و اردن و مدارس اونروا در این دو کشور میروند؛ به گونهای که تا ژوئن ۲۰۱۳، ۳۵ درصد از کودکان پناهنده فلسطینی که از سوریه به لبنان رفتهاند، در مدارس اونروا ثبتنام کرده بودند. همچنین، تعداد این افراد در اردن، از سال تحصیلی ۲۰۱۲ تا سال تحصیلی ۲۰۱۳ دو برابر شده بود.۳
سیاست بالکانیزاسیون و ایجاد ناامنی توسط ایالات متحده
طرح تجزیه، که تسلط بهتر ایالات متحده بر کشورهای کوچکتر را تضمین میکند، تاکنون تحقق موارد متعدد زیادی از جمله سرزمینهای شوروی سابق در اروپای شرقی (اوکراین و گرجستان) و آسیای مرکزی، در قاره آفریقا مصر، سومالی، لیبی، سودان، نیجریه، چاد، کنیا و حتی جمهوری خلق چین و ایجاد ناآرامی و جداییطلبی در تبت و سینکیانگ را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. از زمان اشغال افغانستان توسط آمریکا و ناتو در سال ۲۰۰۱، منطقه غربی استان سینکیانگ چین، که با افغانستان هممرز است، شاهد شورشهای مکرر در جوامع مسلماننشین خود بوده است.
دولت چین در باب مسئله امنیت در آن منطقه ابراز نگرانی کرده و معتقد است که افراطگرایان مسلمان، از کشورهای همسایه حمایت میشوند. همچنین یکی از نگرانیهای امنیتی برای چینیها تبت است، که فعالان حقوق بشر در آنجا به تحریک تظاهرات تجزیهطلبی میپردازند. در این راستا حتی گروهی به نام «گزارشگران بدون مرز» اعتراضات جداییطلبانه خود را در بازیهای المپیک تابستانی پکن در سال ۲۰۰۸ هم برگزار کردند. هند که سران دولت تبعیدی تبت را در خود جای داده، مظنون ایجاد تحریک اعتراضات علیه چین است. رالف پیترز اینگونه به بیان پیامدهای فجیع طرح بالکانیزاسیون ذیل دکترین تسلط کامل پنتاگون در سال ۱۹۹۷، میپردازد: «صلحی در کار نخواهد بود. تمام لحظات باقیمانده عمر ما، شامل درگیریهای متعدد در اشکال جهشیافته در سراسر جهان خواهد بود. درگیریهای خشونتآمیز به عنوان سرفصل همیشگی خبرها درخواهد آمد. نقش بالفعل نیروهای مسلح ایالات متحده این خواهد بود که امنیت اقتصادی ما را در جهان تأمین کند و فضا را برای تهاجم فرهنگی آماده کند. برای دستیابی به این اهداف، به هر اندازه که بتوانیم کشتار خواهیم کرد».
حمایت شدید آمریکا از اسرائیل، و کشتن اعراب
در رابطه با نقش اسرائیل در این آشفتگی، کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا اعلام کرد: «زمانی که خرس بزرگ روسی و داس چینی از خواب بیدار شوند، اسرائیل باید با تمام توان و سلاحها و ظرفیتهای خود بجنگد و تا میتواند از اعراب بکشد. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، امیدوارم نیمی از خاورمیانه تحت تسلط اسرائیل درآید. وتوی روسیه و چین در شورای امنیت علیه قطعنامه آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا مبنی بر مداخله نظامی در جنگ داخلی سوریه و تشکیل دولت وحدت فلسطین که مورد تحسین جهانی قرار گرفته، شاید زنگ خطری برای اسرائیل در مورد دستزدن به یک اقدام همهجانبه باشد؛ جنگ علیه اعراب برای حفظ سلطه هژمونیک خود در منطقه MENA (Middle East and North Africa)، از طریق اجرای کامل طرح ینون..»
طبق یک نظرسنجی در غزه، دست کم ۸۸ درصد از کودکان غزه آسیب روانی رو تجربه کردن…
بدون دیدگاه